ροή ειδήσεων

Με οθόνη 4'' και πιο λεπτό το iPhone 5

To νέο iPhone 5 είναι εδώ και επίσημα. 
Σε μία παρουσίαση στο Υerba Buena Center of the Arts στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. o CEO της Apple Tim Cook και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πολυαναμενόμενο iPhone 5...
το νέο «τέκνο» της πολυπληθούς τεχνολογικής οικογένειας.
To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Έχει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio. Ο λόγος, σύμφωνα με τους επισήμους της Apple, που μεγάλωσαν τη συσκευή (αν και ισχυρίζονται πως είναι η λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή smartphone στον κόσμο) είναι λόγω ευχρηστίας. Το νέο iPhone θα έχει πέντε γραμμές εφαρμογών και ανανεωμένα apps (όποια δεν ανανεωθούν θα τρέχουν το ίδιο καλά, με μαύρο περίγραμμα στις άκρες λόγω διαφοράς μεγέθους). Η συσκευή θα χρησιμοποιεί 326ppi Retina Display, ενώ θα έρχεται με Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand.

Σε ό,τι αφορά τις wireless ικανότητες της συσκευής θα έχει υποστήριξη HSPA+, DC-HSDPA και, όπως αναμενόταν, LTE, κάτι που κατέστη δυνατό με τη νέα αντένα που χρησιμοποιεί το iPhone 5. Η WiFi συνδεσιμότητα θα στηρίζεταιι σε 2.4ghz και 5ghz στα 802.11n.

Η «καρδιά» του νέου iPhone 5 θα είναι το τσιπάκι της Apple, “A6”, το οποίο είναι δύο φορές πιο δυνατό από το αντίστοιχο Α5, με 22% μικρότερο μέγεθος. Η μπαταρία του smartphone θα έχει ικανότητα αντοχής 8 ωρών συνομιλίας μέσω 3G, μέχρι 10 ώρες σε αναπαραγωγή βίντεο, 40 ώρες μουσικής, ή 225 ώρες Standby mode.

Η κάμερα είναι κάτι άλλο που αλλάζει. Με 8 megapixel sensor, στα 3264 X2448, με υβριδικό υπέρυθρο φίλτρο και backlight illumination όπως επίσης και με 40% ταχύτερη φωτογράφηση λόγω της συνδρομής του A6 chip. Το όμορφο νέο mode, όμως, λέγεται “Panorama” που μπορεί να λάβει συνδυασμένες φωτογραφίες μέχρι 28 megapixel.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η καταγραφή 1080p video και 720p FaceTime με χρήση face detection. Tρία μικρόφωνα στο εμπρόσθιο, πίσω και κάτω μέρος θα εξασφαλίζουν την καλύτερη καταγραφή ομιλίας, ενώ έχει βελτιωθεί και ο ήχος του κινητού με χρήση wideband audio.

Επιπροσθέτως, αλλάζει και το dock connector του iPhone 5, το οποία ονομάζεται “Lightning” και είναι 80% μικρότερο του αρχικού που πρωτοεμφανίστηκε το 2003. Θα υπάρξουν αντάπτορες για τα προηγούμενα dock connectors σε συνδυασμό με το Lightning, κάτι το οποίο μπορεί να κακοφανεί σε μερικούς, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός.

Το λογισμικό του iPhone 5 θα είναι το iOS 6, το οποίο βάσει με τα λεγόμενα των σχεδιαστών του, είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα καθήκοντα της συσκευής και να τα φέρει πέρας στο μέγιστο. Ο Scott Forstall της Apple έκανε, μάλιστα, και επίδειξη του νέου GPS και Maps application, που θα φέρει το smartphone, και των γενικότερων ικανοτήτων του.

Τέλος, το iPhone 5 θα έρχεται σε χρώματα μαύρο και άσπρο. Η τιμή του iPhone 5 ενδεικτικά θα είναι στα 199, 299 και 399 δολάρια Η.Π.Α. για τις εκδόσεις 16, 32 και 64GB αντίστοιχα. Η ημερομηνία παραγγελίας θα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 21 σε 9 χώρες, και το Δεκέμβριο στις υπόλοιπες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας). Το iOS 6 θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου και θα υποστηρίζεται από τα iPhone 4S, 4, 3GS, και τα new iPad, iPad 2 και 4th Gen iPod Touch.


Πηγή φωτογραφιών: engadget.com,theverge.com


protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *