ροή ειδήσεων

ΕΚΡ: Καθυστερούν την απόφαση για απεργία

Την ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που είτε χρονοτριβούν ακόμα και με τις συνεδριάσεις των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων... είτε κάνουν ό,τι μπορούν για να καθυστερήσει η απόφαση για απεργία, δείχνει η απάντηση της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για γενική απεργία.

Η διοίκηση -αν και στα λόγια παραδέχθηκε την ανάγκη απεργίας- παρέπεμψε σε μελλοντικές αποφάσεις της ΓΣΕΕ και της ...Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΥΤΕ). «Φάνηκε για άλλη μια φορά, ότι ο προσανατολισμός τους δεν είναι να οργανώνουν αγώνες που να συγκρούονται με την εργοδοσία και τις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά είναι αυτοί που και σε επίπεδο ΓΣΕΕ αλλά και σε επίπεδο Εργατικού Κέντρου, σαν άλλος Δούρειος ίππος φροντίζουν και να απαξιώνουν το νόημα των αγώνων παζαρεύοντας όσες ακόμα κατακτήσεις έχουν απομείνει, στα τραπέζια του "κοινωνικού διαλόγου"», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευρείας Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΕΑΣ - στηρίζεται απ' το ΠΑΜΕ).

Να σημειωθεί πως στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το ζήτημα της αποπομπής από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Κώστα Γιαννόπουλου (στέλεχος του ΠΑΜΕ). Εκεί, η διοίκηση του ΕΚΡ, όχι μόνο δεν καταδίκασε τη στάση της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, αλλά, στην πράξη, την κάλυψε κιόλας...

Αντίστοιχα εμπόδια βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίας σε μια σειρά χώρους και κλάδους. Αλλωστε, η ίδια η πείρα δείχνει πως και όταν ακόμα εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, από τη μία, το κάνουν τελευταία στιγμή, από την άλλη, τους δίνουν περιεχόμενο που δεν υπηρετεί τα εργατικά συμφέροντα.

http://www2.rizospastis.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *