ροή ειδήσεων

Ρόδος: Θα γεννήσει το παιδί της κουνιάδας της

Χαμόγελα αισιοδοξίας για πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να γίνουν γονείς μοίρασε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Η απόφαση αυτή δίνει το πράσινο φως... σε μια 41χρονη να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί της κουνιάδας της ως παρένθετη μητέρα!

Είναι η πρώτη υπόθεση που αφορά παρένθετη μητρότητα, η οποία εξετάστηκε και έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου στο οποίο προσέφυγε τον περασμένο Απρίλιο μια 39χρονη.

Μιλώντας στην «Espresso» η δικηγόρος της 39χρονης Αννα-Μαρία Διακομιχάλη είπε: «Η πελάτισσά μου είναι παντρεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια με έναν 42χρονο και ζητούσε από το δικαστήριο να επιτρέψει την κυοφορία γονιμοποιημένων ωαρίων του ζευγαριού από τη 41χρονη σύζυγο του αδελφού της, αίτημα που τελικά έγινε αποδεκτό. Η αφορμή για να καταφύγει το ζευγάρι στη λύση της παρένθετης μητέρας ήταν ένα ιατρικό λάθος που έγινε κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας στη μήτρα της 39χρονης και το οποίο τους κόστισε τη χαρά να γίνουν γονείς. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να καταφύγουν στη λύση της παρένθετης μητέρας. Η διαδικασία, όμως, αυτή είναι καινούργια και χρειάζεται απαραιτήτως άδεια από δικαστήριο».

Και συνεχίζοντας η κ. Διακομιχάλη πρόσθεσε: «Το ιατρικό κέντρο όπου θα γίνει η διαδικασία πρέπει να έχει χαρτί δικαστηρίου στο οποίο θα παραθέτονται όλα τα ιατρικά νομιμοποιητικά έγγραφα (ηλικία, σωματική και ψυχική υγεία - γνωμάτευση ψυχιάτρου). Κατόπιν, ενώπιον συμβολαιογράφου πρέπει να παραστεί το ζευγάρι, η νύφη της αλλά και ο σύζυγος αυτής, αφού είναι παντρεμένη (έχουν δικά τους παιδιά), και να συναινέσουν όλοι για να προχωρήσει η διαδικασία. Η αίτησή τους έγινε τον Ιούνιο, η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούλιο και τώρα πήραμε το αντίγραφο της απόφασης».

Οπως εξήγησε η κ. Διακομιχάλη, παλιότερα το θέμα της παρένθετης μητρότητας αποτελούσε ταμπού, ωστόσο σήμερα ολοένα και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν σε αυτή τη λύση προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.
Espressonews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *