ροή ειδήσεων

Κάνε μια ευχή για την Ελλάδα

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ξεκινάει από το νησί μας ανδρώνεται στο Λονδίνο και μέσω της 1ης Διεθνούς Μπιενάλε Σαντορίνης ενδέχεται να φτάσει... σε 25 μητροπόλεις ανά τον κόσμο! Ελπίζουμε να τη στηρίξετε, απομένουν μόνο μερικές ώρες μέχρι αύριο μεσημέρι. 

http://www.reloadgreece.com/blog/reloaders-make-a-wish-for-greece

Κάποτε μου 'παν πως δεν κατοικούμε χώρες, μα πρώτα κατοικούμε γλώσσες. Φτιαγμένοι λίγο πολύ από τα πράγματα που χωρέσαμε σε λέξεις, ή που άλλοι χώρεσαν για λόγου μας, βιώνουμε τα χτεσινά, το τώρα και το 'όχι ακόμα'. Μια συμβουλή, ένα γνωμικό, μια ερώτηση, ένα sms ή ένα twit, μια ανάρτηση σε τοίχο, ή ακόμα μία κακία, βρισιά ή κουταμάρα που μας έμεινε, γίνεται βίωμα και συντελεί στο σμίλευμα του χαρακτήρα μας, ίσως και του λεγόμενου 'εθνικού χαρακτήρα'. Το πόσο συνειδητά ζήσαμε και ζούμε αυτές τις εκ-φράσεις, έπλασε και πλάθει την πραγματικότητα μας.

Για την Ελλάδα του σήμερα έχουν λεχθεί πολλά και άλλα τόσα συνεχίζουν να λέγονται. Κυρίως από εμάς τους ίδιους, αλλά πλέον και από όλους τους υπόλοιπους γύρω μας.

Περισσότερο από ποτέ, ο τόπος έχει ανάγκη από ευχές, όχι ευχολόγια, αλλά την ανάγκη να οραματιζόμαστε αυτή τη γη με μέλλον και προοπτική.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να έχεις το μέλλον που επιθυμείς είναι να αρχίσεις να το ζεις στο παρόν.

Πιστεύουμε ότι αν όλοι εμείς, και όσοι άλλοι νοιάζονται, βαλθούμε να οραματιστούμε την Ελλάδα που θέλουμε, κάνοντας μια ευχή, τότε σίγουρα θα βρεθούμε πιο κοντά στο πως πραγματικά την θέλουμε.

Πιστεύουμε πως κάτω από την εμπλουτισμένη και ισοπεδωτική πληροφορία του σήμερα, ένα ασπρόμαυρο στιγμιαίο αποτύπωμα ζωντανού νοήματος ίσως φέρει - μέσα από τη πολύχρωμη φαντασία μας- τον έναν λίγο πιο κοντά στον άλλον και ίσως αφήσει μέσα μας ένα κοινό ψήγμα σοφίας προς οικεία χρήση για μιαν Ελλάδα που το έχει ανάγκη.

Γι' αυτό λοιπόν αρματωθείτε λέξεις, καμβάδες και φωτογραφικές και ξεχυθείτε στα πάρκα στις πλατείες τα πανεπιστήμια, ή απλά κάντε έφοδο στους δικούς σας στο καθιστικό!
Το αποτέλεσμα θα έχει την μορφή φωτογραφικού μωσαϊκού φτιαγμένο από pixels τις φωτογραφίες του καθενός και καθεμιάς από εμάς, αναπαριστώντας το σήμα κατατεθέν της πρωτοβουλίας ReloadGreece.

Με το έργο αυτό σε μορφή πίνακα μεγέθους Α2, η ReloadGreece θα υποβάλει συμμετοχή στον διαγωνισμό 'DESIGN A WISH FOR GREECE' (http://www.reloadgreece.com/blog/reloaders-make-a-wish-for-greece) της 1ης Διεθνούς Μπιενάλε Σαντορίνης και αν επιλεγεί θα αποτελέσει μέρος έκθεσης που θα ταξιδεύσει σε 25 μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο.

Ακόμα κάθεστε; Μοιραστείτε κομμάτι του εαυτού σας και, που ξέρετε, αυτό σιγά-σιγά μπορεί να γίνει κομμάτι μιας χώρας που μετρά απεγνωσμένα, μα και στοργικά, τα ψιλά της!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Στείλε μια ατομική φωτογραφία σου με όποιον τρόπο θες (με κινητό κρατώντας ένα μικρό χαρτί μπροστά από καθρέφτη, με μπογιά επάνω σε τοίχο δίπλα σε δρόμο που είχε τη δική του ιστορία, με την ακριβή σου κάμερα, βάλε έναν φίλο/φίλη να σε τραβήξει πριν τραβήξεις εσύ αυτούς κτλ, ΟΛΕΣ καλοδεχούμενες) και στείλε Τ Ω Ρ Α στο projects@reloadgreece.com.

Η υποβολές συμμετοχών κλείνουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, έχετε 1.5 ακόμα ημέρες.

Μπορείτε!!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *