ροή ειδήσεων

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ…

Αντιμέτωπη με δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων από διάφορους κλάδους, βρίσκεται η κυβέρνηση, προτού καν ανακοινώσει το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Το «θερμό» Φθινόπωρο μπήκε ήδη με απίστευτη ταλαιπωρία... εκατομμυρίων ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό επιτελείο ακούει στο όνομα «εφοριακοί» οι οποίοι απειλούν με κινητοποιήσεις...

Μιλώντας στον Σκάι και τον 9,83, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ, Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε απεργίες μέχρι το τέλος του μήνα, αντιδρώντας στις φημολογούμενες περικοπές στις αμοιβές τους. Ο κ. Αλεξιάδης, μάλιστα, καταφέρθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά τους, δεν τους έχει συναντήσει ενώ επισημαίνουν πως γνωρίζουν πώς να κλείσουν ορισμένες «μαύρες τρύπες».
Σε περίπτωση που ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και κλείσουν εφορίες και τελωνεία, απειλείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να γεμίσει τα κρατικά ταμεία καθώς θα είναι δύσκολη η είσπραξη εσόδων, σε μια περίοδο που υπάρχουν μια σειρά από φόροι που πρέπει να εισπραχθούν.
Χάος στην Υγεία
Την ίδια στιγμή, όμηροι των κινητοποιήσεων φαρμακοποιών και γιατρών, βρίσκονται πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ καθώς από το Σάββατο σταμάτησε η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση ενώ από σήμερα θα πληρώνουν τις επισκέψεις στους γιατρούς αφού οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν πενθήμερες και επαναλαμβανόμενες μέχρις ότου παρθούν νέες συλλογικές αποφάσεις βάσει των εξελίξεων που θα προκύψουν.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς, 200 εκατ. για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Το τίμημα της επίσκεψης που θα εισπράττουν από τη Δευτέρα οι γιατροί θα είναι η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου, ενώ και ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του προτρέπει όλα τα μέλη του που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, επομένως οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα σκευάσματα και θα σπεύδουν στο Ταμείο τους να πάρουν πίσω τα χρήματα. Κάτι που ασφαλώς είναι δύσκολο αφού τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ είναι άδεια και καταγράφονται καθυστερήσεις πληρωμών έως και έξι μήνες.
Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να μην προκληθεί χάος στον χώρο της Υγείας και να μην παρατηρηθούν οι ατέλειωτες ουρές με ηλικιωμένους που περιμένουν να πάρουν τα φάρμακά τους. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση της εκτέλεσης συνταγών καθώς οι ασφαλισμένοι έσπευσαν να προμηθευτούν φάρμακα προτού ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν οι υπεύθυνοι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να καταγράψουν την Πέμπτη τον αριθμό-ρεκόρ των 590.000 συνταγών, αριθμός που ξεπεράστηκε την Παρασκευή αφού οι καταχωρήσεις μόνο στις 10 το πρωί έφταναν στις 1.250 συνταγές το λεπτό.
http://dimotikosafari.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *