ροή ειδήσεων

Μέκκα της αναρρίχησης η Κάλυμνος

Η θάλασσα της Καλύμνου, που έβγαζε κάποτε τα καλύτερα σφουγγάρια και τους δεινότερους δύτες, κάνοντας ξακουστό στον κόσμο το νησί, φαίνεται να έρχεται πλέον... σε δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών.

Κι αυτό γιατί τα βουνά του νησιού αποτελούν βασικό πόλο έλξης χιλιάδων αθλητών από τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν για αναρρίχηση στα αναρίθμητα φυσικά της πεδία, που καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις επαγγελματιών, ερασιτεχνών αλλά και αρχάριων του αθλήματος.

Ακόμη κι αν ακούγεται υπερβολικό, η Κάλυμνος αποτελεί τη «Μέκκα» της αναρρίχησης, καθώς αποτελεί τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό παγκοσμίως. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους - αλλά κυρίως από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο -καταφθάνουν στο νησί χιλιάδες αθλητές για να δοκιμαστούν στις 2200 διαφορετικές αναρριχητικές διαδρομές (πεδία αναρρίχησης) που έχουν ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό στα βραχώδη όρη και συντηρούνται με τη συμβολή του δήμου Καλυμνίων.

Οι αθλητές ή απλά οι λάτρεις της αναρρίχησης συνδυάζουν το ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό σπορ με τον τουρισμό, γεγονός που ενισχύει την τοπική οικονομία. Θέλοντας να προωθήσει την ήδη ξακουστή δραστηριότητα του νησιού, ο δήμος Καλύμνου διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης (28-30 Σεπτεμβρίου), στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αθλητές από όλες τις ηπείρους - ανάμεσά τους και καταξιωμένα ονόματα με παγκόσμιες διακρίσεις- οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την υψηλότερη βαθμολογία και τα χρηματικά έπαθλα των 10.000 ευρώ και των 5000 ευρώ σε εξοπλισμό.
ΑΜΠΕ


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *