ροή ειδήσεων

Κρατικό ενεχυροδανειστήριο...

Eπειδή πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν από τους σύγχρονους "μαυραγορίτες" πιστεύουμε ότι καλό είναι να το αναδείξουμε...
Επειδή έγινε μεγάλος ντόρος και γίνεται με τα ενεχυροδανειστήρια...

Επειδή όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτούς τους ανθρώπους που με διάφορα τερτίπιυα απομυζούν τεράστια ποσά και οι άνθρωποι αυτοί καταλήγουν σε χειρότερη οικονομική θέση από ότι ήταν πριν δανειστούν...
Σας πληροφορούμε ότι υπάρχει κρατικό ενεχυροδανειστήριο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...
Τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του:
Το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη παρουσία στο χώρο των ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα και αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας από την ίδρυσή του έως σήμερα. Το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο άρχισε να λειτουργεί στις 11 Οκτωβρίου 1934, με την οικονομική στήριξη του Τ.Τ., ως μέτρο ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων που λόγω οικονομικής κρίσης γίνονταν έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων.

Σήμερα, το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ παρέχει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που απέχουν από τον τραπεζικό δανεισμό και έχουν ανάγκη άμεσης ρευστότητας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Σημαντική παράμετρο στη λειτουργία του Ενεχυροδανειστηρίου του ΤΤ άλλωστε, αποτελεί η ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα ενεχυροδανειστήρια: σε περίπτωση εκποίησης του αντικειμένου, το τυχόν πλεόνασμα, μετά την αποπληρωμή του δανείου, αποδίδεται στον πελάτη.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένων μέσω των ενεχυροδανειστηρίων:

Αθηνών (Σοφοκλέους 2, τηλ. 210-3704057/58/55 και 2103704777/4823)
Θεσσαλονίκης (Αιγαίου 104 Καλαμαριά τηλ: 2310-412311).
Ύψος Δανείου μέχρι ¤5.000
Επιτόκιο 6%
Επιβαρύνσεις 4%

Γενικές πληροφορίες

Ενεχυριάσιμα είδη μπορεί να είναι χρυσά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, αργυρά σκεύη και ρολόγια χρυσά ή επώνυμης μάρκας κουρδιστά και αυτόματα. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης πρέπει να είναι ενήλικος.
Η εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων γίνεται από αρμόδιο εμπειρογνώμονα - εκτιμητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα δάνεια με ενέχυρο συνάπτονται για τρεις (3) μήνες με αίτηση του ενδιαφερομένου. Με την υπογραφή του δανείου προκαταβάλλονται και οι αναλογούντες τόκοι του δανείου.
Χορηγούνται δάνεια μέχρι του ποσού των ¤5.000 με επιτόκιο 6% ετησίως. Τα δάνεια βαρύνονται με έξοδα φύλαξης 4% ετησίως επί του ποσού της εκτίμησης και επιπλέον Φ.Π.Α. 23% επί του ποσού των εξόδων.
Οι τιμές του χρυσού και αργύρου, οι οποίες αποτελούν βάση για την εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων, έχουν καθοριστεί:
α) για το χρυσό των 24 καρατίων ¤10.000 ανά κιλό και
β) για τον άργυρο ¤200 ανά κιλό.
Διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος πελάτης, παραδίδει τα προς ενεχυρίαση αντικείμενα στον αρμόδιο εκτιμητή και υπογράφει τη σχετική αίτηση. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, πρόσφατου λογαριασμού Οργανισμού Κοινής Ωφελείας και εκκαθαριστικού εφορίας του αιτούντος.
Με την σύναψη του δανείου ο δανειζόμενος παραλαμβάνει ενεχυροαπόδειξη με ακριβή περιγραφή των ενεχυριαζομένων αντικειμένων του και ταυτόχρονα εισπράττει το ποσό του δανείου που δικαιούται. Τα αντικείμενα αφού συσκευασθούν κατάλληλα φυλάσσονται στα υψίστης ασφαλείας θησαυροφυλάκια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στη λήξη του δανείου, ο δανειζόμενος μπορεί:
α) Να εξοφλήσει το δάνειό του και να παραλάβει τα ενεχυριασθέντα αντικείμενα.
β) Να ανανεώσει το δάνειό του για 1 (ένα) ακόμη τρίμηνο με το ισχύον επιτόκιο κατά την ημέρα της ανανέωσης (επιτόκιο σήμερα 6% ετησίως).
Σε περίπτωση μη εξόφλησης ή μη ανανέωσης του δανείου, το δάνειο καθίσταται υπερήμερο βαρυνόμενο με τους τόκους υπερημερίας. Το επιτόκιο υπερημερίας καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα είναι ίσο με 2,5% ετησίως επί του ποσού του δανείου.

Εκποίηση Αντικειμένων

Μετά την παρέλευση δύο (2) τριμήνων από την αρχική σύναψη του δανείου και μη εμφάνισης του δανειζομένου, το δάνειο θεωρείται ληξιπρόθεσμο. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια εκποιούνται σε δημόσιους πλειστηριασμούς με ευθύνη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και χωρίς την υποχρέωση ειδοποίησης του οφειλέτη.
Τα προς εκποίηση ενέχυρα τοποθετούνται 5 ημέρες πριν από την ημέρα της διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων σε ειδικές προθήκες στην αίθουσα του Eνεχυροδανειστηρίου. Η εκποίηση αντικειμένων διενεργείται από αρμόδια Eπιτροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που συνεδριάζει στην αίθουσα του Eνεχυροδανειστηρίου ως εξής:
Στην Αθήνα ημέρα Τετάρτη 1 έως 2 φορές το μήνα, το 2ο και 3ο δεκαήμερο, από ώρα 15.00 και μέχρι το πέρας διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων.
Στη Θεσσαλονίκη ημέρα Τετάρτη 1 φορά το μήνα από ώρα 15:00 και μέχρι το πέρας διεξαγωγής της εκποίησης αντικειμένων.
Εκποιήσεις αντικειμένων διεξάγονται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο.
Μετά τη διενέργεια της εκποίησης αντικειμένων μπορεί να προκύψει χρηματικό πλεόνασμα το οποίο ανήκει στον οφειλέτη.

Καλό θα είναι οι συμπολίτες μας να πάνε πρώτα εκεί και να ρωτήσουν πριν, μπλέξουν με κάτι που θα είναι μη αναστρέψιμο...
pikri-sokolata.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *