ροή ειδήσεων

Απευθείας online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία

Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής...
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι διαδικασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία....

Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.

Με τη διασύνδεση στο TAXISnet, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Μάλιστα, για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις. με τις οποίες:

*Οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να συνδεθούν με το σύστημα TAXISnet της ΓΓΠΣ.

*Θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.

Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει όμως την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Με την ηλεκτρονική διαβίβαση των στοιχείων των αποδείξεων στη ΓΓΠΣ θα σταματήσει να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης "πλαστών" αποδείξεων από μη φορολογικές ταμειακές μηχανές, ενώ θα περιοριστεί η δυνατότητα των επιτηδευματιών να αποφεύγουν την έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν τα πραγματικά μεγέθη των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του πραγματικού οφειλόμενου ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και των λοιπών φόρων και τελών.
http://planet-greece.blogspot.com/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *