ροή ειδήσεων

Πάνω από 100.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις μέσα σε δύο χρόνια

Περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν καταστραφεί περίπου 500.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι ανύπαρκτο... με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να έχει μετατραπεί και σε κρίση ανθρωπιστική, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε ανακοίνωσή της με αφορμή της επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Επιπλέον η ΓΣΕΒΕΕ διαπιστώνει ανεπάρκεια των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα εκείνων που αναφέρονται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προϊόντων κυριαρχείται από επιχειρήσεις ολιγοπωλιακού χαρακτήρα, μια χρόνια στρέβλωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη διαμόρφωση των τιμών.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι σε περίοδο ύφεσης και πιστωτικής ασφυξίας, το μόνο εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες όμως μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο σύμφωνα με τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί.

Τέλος, παρατηρεί ότι οι όποιοι στόχοι για αναπτυξιακές πολιτικές εξουδετερώνονται από την ίδια την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.
hbnews.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *