ροή ειδήσεων

«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!

Η άγνωστη περιουσία του Δημοσίου και στην Ρόδο ποιοι την εκμεταλλεύονται
Σε εφαρμογή μπαίνει ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα ξεκαθαρίσει τι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ενώ παράλληλα θα επιτρέπει στους πολίτες να κερδίζουν χρόνο... καθώς με το πάτημα ενός πλήκτρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αρχαιολογικά βάρη της περιουσίας τους.
Η περιουσία του Δημοσίου έχει υπερτριπλασιαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζει. Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα', δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους καταπατώνται και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα χάνονται. Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.

Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα. Χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται σε αυτά τα παραχωρημένα από την πρώην ΚΕΔ ακίνητα - όπως φρούρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ- που αναλογούν στο 15% της δημόσιας περιουσίας την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα βρέθηκαν απίστευτες περιπτώσεις, όπου το ενοίκιο για ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας ήταν 50 ευρώ. Άλλα ακίνητα με ανάλογα μισθώματα υπενοικιάστηκαν σε άλλον έναντι πολλαπλάσιων ποσών και φυσικά τα χρήματα τα εισέπραττε ο ενοικιαστής και όχι το κράτος. Σε άλλες περιπτώσεις έγινε απαλλοτρίωση, το κράτος πλήρωσε αποζημίωση αλλά το ακίνητο... επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη!Η νέα απογραφή αποκάλυψε 220 ακίνητα στην Πλάκα, τα 60 είναι στα Αναφιώτικα, 335 στη Ρόδο, 10 στο Ρέθυμνο, 103 στην Ακαδημία Πλάτωνος, 40 στον Κεραμεικό.
Πηγή: newsbomb.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/10/12 13:06

    Στην Ροδο ειναι ολη η παλαια πολη γιαυτο εχουν χεστει ολοι πανω τους ξερω κατι συνταξιουχους τις αρχαιολογιας που νομιζουν οτι τους ανήκουν κιολας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/12 13:18

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ!!!ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 2,000 Τ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΡΙΟΛΕΞΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΛΗ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΩΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΕΙ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ!! ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΡΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ,ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΗ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΚΑΙ ΑΘΟΩΝΩΤΑΝ!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!!ΑΘΩΟΣ-ΑΣΠΟΝΔΟΣ-ΚΑΙ-ΑΜΟΛΥΝΔΟΣ-ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΧΑΙΡΩΝΤΑΣ [ΤΑΧΑ] ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ,ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ!!!ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΣΕ΄ΕΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΤΕ-ΧΑΡΙΖΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!! ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΑΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ!! ΑΠΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΩΣ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ!!!! [ΡΟ-ΔΑ]!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΗΖΩΗ!!!ΙΣΩΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙ΄ΕΣΑΣ!!! ΠΟΥ ΟΜΩΛΟΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!!ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ; ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!ΤΑ ΕΧΕΤΑΙ ΑΦΗΣΗ ΕΜΑΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙ ΕΠΙΤΗΔΙΩΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ!!!ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΧΡΕΟΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/12 14:20

    Όλα τα μαγαζιά στη νεα αγορά τα έχουνε χρόνια όλοι και τα ενοίκια σχεδόν τσάμπα,πέρα του ότι περνούν και παράνομες επιδοτήσεις για δήθεν συντήρηση πρέπει να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ ο νομος τώρα που ξαναεληξαν τα συμβόλαια να πανε και σε άλλους πολίτες αρκετά οικονομησαν κάποιες οικογένειες.....α ξέχασα τα επινεικιαζουν τρέλα παράνομα λεφτά.....ΞΥΠΝΑΤΕ Ροδιτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/12 15:00

    O ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΚΑΘΩΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ; ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΙΣΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΩΤΗ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ!!Ε!! ΡΕ!! ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ ΟΛΟΙ, ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΟΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!!!!!!ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΨΑΡΩΝΟΥΝ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩ [ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ]ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ!!! ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ!! ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΑΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/10/12 15:10

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΕ ,ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.ΤΑ ΕΧΟΥΝ 50-60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ,ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΕΑ,ΣΕ ΓΕΝΕΑ!!ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΕΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ AKINHTO. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ; TΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟ!!ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!ΤΡΩΝΕ ΟΙ [ΤΑΧΑ] ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ Α-Α-Α-Α!!!!!!ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/10/12 15:20

    Καί βέβαια χαμένα ειναι ολλα αυτά τά ακίνητα.ειναι μόνο αυτών πού τά εκμεταλεύωνται,διότι ποτέ δέν λειτουργούν οι νόμοι,νά φέρουν ευθύνη οι υπεύθυνοι πού ανέχωνται αυτές τίς καταστάσεις!ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! Μήπως πραγματικά τά εχουν πουλήση ;,καί δέν τό θυμούνται; η δέν τό εχουμε εμείς μάθει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/10/12 15:26

    που ακούστηκε φίλοι, νά τούς κάνουν συμβόλαια 50 χρόνων; Νά επανεξεταστούν ολες οιπαράνομες αυτές περιπτώσεις,καί νά δωθεί τέλος σ΄αυτήν τήν ΑΛΗΤΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/10/12 15:50

    η απατεωνια δινει και παιρνει στη χωρα αυτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/10/12 18:12

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/10/12 18:21

    Ολο το Μανδρακι το λυμενεται η συμμορια του δημου.
    Αυτο γινεται αιτια να καταστρέφεται και το υπόλυπο νησι αλλα ποιος νοιάζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/10/12 20:31

    Γιατι, οταν στην παλια πολη ενα μαγαζι εχει ενοικιο 2000-3000 το μηνα και το διπλανο ιδια τετραγωνικα εχει μονο 200 ευρω νοικιασμενο απο δημοσιο οργανισμο δεν ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/10/12 20:43

    Γιατι οι αρχαιολογοι που μενουν στις διαμερισματακλες στην Ιπποτων και κει γυρω με σ ενοικια 50-100 ευρω κλπ Και της νεας αγορας τα μαγαζια του Δημου που αλλοι πληρωνουν και αλλοι δεν πληρωνουν και άλλοι που ταν μεσα ο παππους τους τα θεωρουν δικα τους..Γιατι δεν τα ξαναβγαζουν σε δημοπρασια να παρουν και άλλες οικογενειες αμα ληγουν τα συμβολαια ?;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/10/12 21:04

    ...αυτο που με ενοχλει περισοτερο ειναι το οτι οι κατεχοντες τα δημοσια κτιρια και τα εκμεταλευονται χωρις να φροντιζουν να παρεχουν ΑΡΙΣΤΕΣ υπηρεσιες ...τους παρεχουμε τα κτιρια και αυτοι δυσφημουν τον τοπο μας με τις αθλιοτητες τους σαν επιχειρηματιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/10/12 21:17

    Δηλαδή οποιως τά κατέχει 70 χρ΄νια καί τά καλοσυντυρή,μέ ενοίκια τής πείνας,καλώς τά κατέχει;καί ο διπλανός του πληρώνει ενα τεράστιο,ποσο για ενοίκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/10/12 21:23

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!!!ΚΑΘΑΡΣΗ! ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΔΙΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *