ροή ειδήσεων

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε ολισθηρό δρόμο

Τώρα που ο καιρός αλλάζει και οι βροχοπτώσεις γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, οι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί στους δρόμους...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, μειώνεται όχι μόνο η ορατότητα, αλλά και η πρόσφυση στο οδόστρωμα. Γι' αυτό το λόγο ο οδηγός πρέπει να τηρεί μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Γενικά προτείνεται οι οδηγοί να τηρούν διπλάσια απόσταση σε βρεγμένο οδόστρωμα σε σύγκριση με την απόσταση που τηρείται σε στεγνό οδόστρωμα.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας για ασφαλή οδήγηση είναι η ορατότητα. Συνεπώς, τα τζάμια πρέπει να είναι καθαρά από την υγρασία, τόσο μέσα όσο και έξω. Καλό είναι οι οδηγοί να χρησιμοποιούν συχνά το σύστημα καθαρισμού και να φροντίζουν να έχει νερό και αντιψυκτικό το πλυστικό σύστημα.

Τέλος, κανένας οδηγός δεν πρέπει να υποτιμά τον κίνδυνο ολισθηρότητας σε περίπτωση ψιχαλίσματος Οι δρόμοι είναι επίσης επικίνδυνοι και ολισθηροί, καθώς, όταν ψιχαλίζει, το λιγοστό νερό μετατρέπει σε γλίτσα τη σκόνη και τα λάδια του δρόμου.

Εν κατακλείδι, οι οδηγοί οφείλουν να οδηγούν με σύνεση, φορώντας πάντα ζώνης ασφαλείας και τηρώντας τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.
pygmi.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *