ροή ειδήσεων

Ημέρα Απεργίας και η σημερινή

Με τη νέα 24ωρη γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γενικεύονται σήμερα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση κατ΄ απαίτηση της τρόικας.
Στην απεργία... που συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσεις χωριστή συγκέντρωση.
Απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.
Σε 48ωρες απεργίες βρίσκονται από χθες νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και συμβολαιογράφοι. Οι δικηγόροι πραγματοποιούν από χθες τριήμερη αποχή, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι δημοσιογράφοι.

«Παραλύουν οι συγκοινωνίες»
Λόγω των κινητοποιήσεων «παραλύουν» οι συγκοινωνίες σε στεριά, θάλασσα και αέρα, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Στην Αττική:

-Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

-Οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

-Το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

-Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.

Στη Θεσσαλονίκη:

-Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 13.00, η Olympic Airlines και η Aegean προχωρούν σε τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Κλειστά καταστήματα και συγκεντρώσεις
Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν Εμποροι και Βιοτέχνες, με το κλείσιμο των καταστημάτων τους, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

Νομικό Συμβούλιο
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), καθώς η συνέχισή τους «δεν αποτελεί στην παρούσα συγκυρία το μόνο πρόσφορο τρόπο αντίδρασης στα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα».
Σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη, η Ενωση Μελών του ΝΣΚ έλαβε την παραπάνω απόφαση, χαρακτηρίζοντας «άκρως επιτυχείς» τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, οι οποίες «έτυχαν ευρείας αποδοχής και υποστήριξης από το νομικό κόσμο της χώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις». Η Ενωση Μελών ΝΣΚ σε συνεργασία με τις άλλες δικαστικές ενώσεις θα παρακολουθεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, από κοντά τις εξελίξεις και επιφυλάσσεται να παρέμβει.
Στο μεταξύ, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον «αγώνα των δικηγόρων» καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κινητοποιήσεις μικρομεσαίων στη Θεσσαλονίκη
Να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά σήμερα, αντιδρώντας δυναμικά απέναντι στα μνημονιακά μέτρα λιτότητας που έχουν οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες χιλιάδες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, καλούν τα μέλη τους οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί «Ο Ερμής» και ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ).
Οι φορείς ζητούν από τα μέλη τους, από ταξί, περίπτερα και ψιλικατζίδικα μέχρι εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες, να απέχουν καθολικά από τις εργασίες τους «μία ημέρα, ώστε να μη χάσουν την ελπίδα για χρόνια», ενώ κάλεσαν τους Έλληνες βουλευτές να πιέσουν για την αλλαγή των μέτρων, τα οποία, όπως τόνισαν δεν πρέπει να ψηφιστούν ως έχουν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στο τέλος του 2012 θα έχουν κλείσει 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή, ενώ αυτή τη στιγμή η μεταποίηση λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητάς της. Την ίδια ώρα, ένα στα τρία καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν κατεβάσει ρολά, λόγω της αναδουλειάς που έχει φέρει η βαθιά ύφεση.
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, που κήρυξαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί, με σημείο εκκίνησης τη ΧΑΝΘ και προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *