ροή ειδήσεων

Αλήτες, ρουφιάνοι

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε κλάδος που διατηρεί συμπάθειες στην κοινωνία. Εμείς και οι αστυνομικοί απολαμβάνουμε το σπάνιο προνόμιο του συνθήματος που ακούγεται σε στιγμές έντασης...

Είμαστε αλήτες, είμαστε και ρουφιάνοι, αλλά πάνω από όλα είμαστε δημοσιογράφοι. Είναι, λοιπόν, να απορείς γιατί η κυβέρνηση κατέθεσε την τελευταία στιγμή την τροπολογία με την οποία το συνταξιοδοτικό μας ταμείο εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ. Θα μπορούσε να επιδείξει το σκαλπ του ταμείου μας στα πλήθη, κάνοντας λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότιμη συμμετοχή στα βάρη.

Δεν το έκανε. Το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ψηφίζεται το πρωί της Τετάρτης. Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε την τροπολογία την Τρίτη το βράδυ. Οι δημοσιογράφοι πήγαν από εκεί που τράβηξαν οι γιατροί και οι δικηγόροι. Ο υπουργός είπε ότι τα ταμεία μας απορροφούν κοινωνικούς πόρους. Δεν είπε όλη την αλήθεια. Οι δημοσιογράφοι δεν χρησιμοποιούμε κοινωνικούς πόρους. Οι εκδότες χρησιμοποιούν. Το αγγελιόσημο που επιβάλλεται στις διαφημιστικές καταχωρήσεις, αντικαθιστά την εργοδοτική εισφορά, όχι τις εισφορές των εργαζομένων.

Αλλά αυτά είναι πια ψιλά γράμματα, ένα μονόστηλο μέσα στη μεγάλη ιστορία της τραγωδίας μας. Πού να πεις ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας; Θα σου απαντήσουν ότι καλώς εντάσσεται το ταμείο στον ΕΟΠΥΥ - στο μέλλον δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι για να το συντηρήσουν. Να αντιτάξεις ότι έχουμε χαμηλό μέσο όρο ζωής; Μα για ένα κομμάτι της κοινωνίας καλός δημοσιογράφος είναι ο νεκρός δημοσιογράφος. Χάσαμε το παιχνίδι, χάσαμε τη μπάλα, πάει και το ταμείο. Ξέρω, κάποιοι χαμογελάτε χαιρέκακα, βρίσκετε σωστή την απόφαση και μεγάλες τις ευθύνες μας για τη γενική κατάπτωση. Δεν σας αδικώ, όσο και αν μας αδικείτε.
Πηγή: protagon.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *