ροή ειδήσεων

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου αναλύει πώς θα βγούμε από την κρίση

Σύνταξη στα 70, λιγότερο κράτος, εργασία 11 ωρών τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτές είναι οι προτάσεις του Κάρλος Σιμ, του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη... 
...για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ο Μεξικάνος επιχειρηματίας, που η περιουσία του ξεπερνά τα 75,9 δις. δολάρια, υποστηρίζει ότι η Ευρώπη και ο κόσμος βιώνουν σήμερα μια πολιτισμική αλλαγή.Σύμφωνα με τον Κάρλος Σιμ, η ποιότητα ζωής που πέτυχε η Ευρώπη μετά τον πόλεμο είναι μη βιώσιμη και προσθέτει ότι η σύνταξη στα 60 ήταν κατάλληλη για τις βιομηχανικές κοινωνίες, αλλά όχι για τις κοινωνίες των υπηρεσιών σαν τη σημερινή.

Ως λύση προτείνει τη συνταξιοδότηση στα 70, ενώ τάσσεται εναντίον του κοινωνικού κράτους και υποστηρίζει ότι αντί να δίδονται επιδόματα ανεργίας οι απολυμένοι θα πρέπει να προωθούνται σε δουλειές άσχετες με το αντικείμενό τους όπου υπάρχει ζήτηση για εργατικά χέρια. Ο κ. Σιμ θεωρεί ότι η εργασία 11 ωρών σε μία εβδομάδα με τρεις εργάσιμες ημέρες φορές θα έδινε ώθηση στην οικονομία και πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί ειδικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με την πληροφορική «το νευρικό σύστημα του πολιτισμού μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη ο Μεξικάνος επιχειρηματίας θεωρεί ότι το Κράτος κάνει πάρα πολλά και θα πρέπει να αφήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.Οι προτάσεις του Κάρλος Σιμ, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησαν πολλές αντιδράσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον κατηγόρησαν για λαϊκισμό. Επειδή όμως οι καιροί είναι πονηροί, ελπίζουμε τα λεγόμενα του να μην βάλουν ιδέες στον κ. Τόμσεν και την παρέα του.
Πηγή: newsbomb.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *