ροή ειδήσεων

Ο Άκης, ο Λάκης, ο Κώστας κι ο Μάκαρος...

Οι πρώην "rich & famous" του Κορυδαλλού
Από την ηλιοθεραπεία και τις κοσμικές εμφανίσεις στη Μύκονο, του Λάκη Γαβαλά, ως τις καθημερινές ανέκδοτες ιστορίες που διηγείται ο Μάκης Ψωμιάδης στους σωφρονιστικούς και τις αγωνίες του Ακη Τσοχατζόπουλου στην 6η πτέρυγα των φυλακών...
του Κορυδαλλού γράφεται καθημερινά και μια πράξη σε ένα δράμα ζωής με πρωταγωνιστές πρώην πλούσιους και ισχυρούς.

Προβεβλημένοι παράγοντες της ζωής του τόπου που επι χρόνια κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα βρίσκονται συγκεντρωμένοι πλέον στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού,προφυλακισμένοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα. Γενικά, στην 6η πτέρυγα επικρατεί ένας άλλος κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των συγκρατουμένων. Δεν υπάρχουν φωνές, απειλές, εξάρσεις βίας. Είναι όλοι γνωστοί και διάσημοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, το πρώτο πρόσωπο που συναντά συνήθως κάποιος μπαίνοντας από την πόρτα της 6ης πτέρυγας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας μόδας Λάκης Γαβαλάς ο οποίος όταν δεν κάνει ηλιοθεραπεία και γυμναστική στο προαύλιο των φυλακών βρίσκεται καθισμένος δίπλα στον υπάλληλο που κάνει το έλεγχο στους εισερχόμενους. Παρακολουθεί τηλεόραση από μια μικρή συσκευή κατά προτίμηση τη μεσημεριανή ζώνη, σχολιάζοντας με τους διπλανούς του την επικαιρότητα,όπως αυτή καταγράφεται από τις εκπομπή αυτές.

Προχωρώντας, δύο βήματα δίπλα βρίσκεται ένα μικρό δωμάτιο με μια ντουλάπα, ένα γραφείο και τρεις καρέκλες το οποίο τα πρωινά αποτελεί το«στρατηγείο» του Κώστα Γιαννίκου. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Alter με τις δεκάδες επιχειρήσεις στο χώρο των ΜΜΕ και του θεάτρου, και της μουσικής βιομηχανίας διαβάζει καθημερινά ξένα περιοδικά, εφημερίδες και θεατρικά σενάρια.

Από το γραφείο αυτό αποχωρεί νωρίς το απόγευμα καθώς χρησιμοποιείται για τις συναντήσεις όλων των κατηγορουμένων με τους νομικούς τους συμβούλους.

Αυτό χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση με τις μίζες προκειμένου να ενημερωθούν από τους δικηγόρους και να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Οι κρατούμενοι στην 6η πτέρυγα,σε αντίθεση με όλες τις άλλες πτέρυγες, μένουν στα κελιά ανά δύο. Μοναδικές εξαιρέσεις ο τελευταίος χουντικός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής και ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος εξακολουθεί να διαμένει στο... αγιασμένο από τον ηγούμενο Εφραίμ κελί.

Ο πρώην υπουργός από την πρώτη στιγμή αποτελεί έναν ήσυχο κρατούμενο, ευγενή αλλά και με απόμακρο ύφος και διάθεση απέναντι στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως ο πρώην υπουργός Αμυνας έχει αρχίσει ν ζητάει κάποιες χάρες από τους φύλακές του. Κυρίως τους παρακαλεί να τηλεφωνήσουν στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη η οποία κρατείται «μεσοτοιχία»» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και να της ζητήσουν να επικοινωνήσει μαζί του. Κάθε φορά όμως συναντούν την κατηγορηματική άρνηση της κυρίας Σταμάτη να ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οπως είναι φυσικό η καθημερινότητα μέσα στις φυλακές δημιουργεί μονοτονία και οι κρατούμενοι ανεξαρτήτως των χρημάτων και της κοινωνικής τους θέσης είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες της λειτουργίας τους.

Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο περιορισμένο χώρο οι λιγοστοί συγκρατούμενοι δημιουργούν μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις, έστω και τυπικές.

Οι μοναδικοί που όχι μόνον δεν μιλάνε, αλλά δεν ανταλλάσσουν ούτε καν μια ματιά είναι ο κ. Τσοχατζόπουλος με τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα τον άνθρωπο που φέρεται να είχε ορίσει ως διαχειριστή των off shore εταιρειών που κατηγορείται ότι είχε. Βεβαίως οι συναντήσεις αυτές είναι σπάνιες καθώς ο κ. Ζήγρας προτιμά την ησυχία του κελιού που όπου διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα και κρατά σημειώσεις για την υπόθεσή του.

Δύο από τους κρατουμένους ασχολούνται ιδιαιτέρως με τα της εκκλησίας της φυλακής. Και οι δύο έχουν διατελέσει εκτός των άλλων και ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο συγκατηγορούμενος του Ακη, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, πρώην μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΟΚ, οποίος έχει αναλάβει την καθημερινή φροντίδα της μικρής εκκλησίας των φυλακών.

Ο άλλος είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Ψωμιάδης, ο αποκαλούμενος και Μάκαρος ή Big Mak που έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα στην 6η πτέρυγα μαζί με το γιό του Σταύρο, προφυλακισμένοι για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους Μάκαρος όταν δεν περνά τις ώρες του στα γραφεία των δεσμοφυλάκων διηγούμενος απολαυστικές ιστορίες για τη ζωή του, ασχολείται και αυτός με την εκκλησία των φυλακών.

Μάλιστα, στις 8 Σεπτεμβρίου ημέρα εορτασμού της γεννήσεως της Θεοτόκου ο Μάκης Ψωμιάδης παρήγγειλε σε ανθοπωλείο λουλούδια και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον στολισμό της εκκλησίας της φυλακής.
iefimerida.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *