ροή ειδήσεων

Και γιατί να αγοράσω ελληνικά προϊόντα;

Αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα στηρίζω την πατρίδα μου. Έτσι μου λένε. Ναι, αλλά αυτοί που έχουν βγάλει κάτι εκατομμύρια στο εξωτερικό και φοροδιαφεύγουν ασύστολα στην πλειοψηφία τους ελληνικά προϊόντα πουλάνε...

Κατά πόσο λοιπόν βοηθάω την πατρίδα μου αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα; Μήπως τελικά πετυχαίνω το αντίθετο;

Και δεν αναφέρομαι βέβαια στην πραμάτεια της λαϊκής αγοράς. Μιλάω για τις μεγάλες ελληνικές εταιρίες που στο μεγαλύτερο τους ποσοστό έχουν ξένους μετόχους και το εργατικό της δυναμικό είναι αλλοδαποί.

Αν λοιπόν εκτός από τις καταθέσεις που πηγαίνουν σε τράπεζες του εξωτερικού συνυπολογίσω το μερτικό των μετόχων που επίσης φεύγει έξω και τους μισθούς των εργατών που σε μεγάλο ποσοστό στέλνονται στις πατρίδες τους για να ζήσουν τις οικογένειες τους τότε πώς βοηθάω την Ελλάδα;

Δεν λέω ότι κάποια από τις παραπάνω πράξεις είναι παράνομη. Αλλά πώς διάολο βοηθάω την Ελλάδα;

Ας το δω όμως κι αλλιώς. Όταν ένα ελληνικό προϊόν έχει την διπλή τιμή από το αντίστοιχο ξένο, γιατί να μην πάρω το πιο οικονομικό, ειδικά σήμερα που η κρίση σαρώνει;

Γιατί να χρεωθώ την κουτοπονηριά του Έλληνα έμπορου;

Επειδή είναι Έλληνας; Τότε θα έπρεπε πρώτος εκείνος να σκεφθεί σαν Έλληνας και να μου κάνει καλύτερη προσφορά. Όμως από την στιγμή που εκείνος με βλέπει μόνο σαν καταναλωτικό ζώο και υποψήφιο αγοραστή και όχι σαν άνθρωπο ή Έλληνα εγώ γιατί να τον στηρίξω;

Μου λένε να κάνω διακοπές στην Ελλάδα την ώρα που εγώ ως Έλληνας καλούμαι να πληρώσω δύο και τρεις φορές περισσότερα από τον ξένο που θα έρθει στην χώρα μου. Την ίδια ώρα, οι διακοπές στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον 50% πιο οικονομικές!

Το θέμα δεν έχει να κάνει με εθνική συνείδηση. Έχει να κάνει με την εκμετάλλευση της εθνικής συνείδησης. Και η εκμετάλλευση είναι που ισοδυναμεί με προδοσία, κοροϊδία και αλητεία.
ipanic.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/12 22:18

    Ρε κάτι Ελληναράδες ανθέλληνες που κυκλοφορούν με παραλληλήματα ανθελληνισμού..
    Που για να χύσει το δηλητήριό του σε κάθε τι Ελληνικό ο οποιος δήποτε τέτοιος τα παρουσιάζει ολα μαύρα και άραχνα.

    Απο που να αρχίσεις και που να τελειώσει κανείς με την κατάπτυστη ανάρτηση?.

    Επειδή κάποιοι φοροδιαφεύγουν , μην αγοράζετε Ελληνικά προιοντα.
    Επειδή κάποιοι απασχολούν αλλοδαπούς το ιδιο.
    Μην αγοράζετε Ελληνικά προϊόντα.
    Επειδή κάποιο προϊόν εχει ...... διπλή τιμή(sic) μην αγοράζετε Ελληνικά προιοντα.

    Ειμαι σίγουρος οτι εσύ Ελληναρά μου θα εισαι απο αυτούς που σε άλλες αναρτήσεις η εδώ και εκεί θα εισαι απο αυτούς που φωνάζεις και ουρλιάζεις να μην σου μειώσουν τον μισθό σου η την σύνταξή σου σε επίπεδα Βουλγαρίας Ρουμανίας η και Κίνας.
    Με αυτά τα μεροκάματα σε αυτές τις χώρες επιτυγχάνονται οι χαμηλές τιμές των προιόντων που θές να πωλούνται και τα αντίστοιχα Ελληνικά προϊόντα.
    Λεβέντη μου πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.

    Θέλεις Ελληνάρα μου να κάνεις διακοπές .
    Να κάνεις ναι!
    Αλλά ο ξένος προγραμματίζει τις διακοπές του μήνες ολόκληρους πριν στα πρακτορεία της πατρίδας του, και αυτά επιτυγχάνουν με τα ξενοδοχεία σημαντικότατες και μεγάλες εκπτώσεις.
    Και εσύ -π.χ 15 Ιουλίου, την τελευταία στιγμή σου ηρθε να πάς διακοπές στο full season και μας τσαμπουνάς γιατί ο αντίστοιχος ξένος πληρώνει πολύ λιγότερα.
    Κάνε και εσύ εγκαιρα τον προγραμματισμό σου.

    Τελειώνω με την τελευταία παράγραφό σου ......... // Το θέμα δεν έχει να κάνει με εθνική συνείδηση. Έχει να κάνει με την εκμετάλλευση της εθνικής συνείδησης. Και η εκμετάλλευση είναι που ισοδυναμεί με προδοσία, κοροϊδία και αλητεία. //.....................

    Το οποίο σου το παρουσιάζω στο πως πρέπει να ηταν.
    // Το θέμα δεν έχει να κάνει με εθνική συνείδηση. Έχει να κάνει με την ανοησία τον ανθελληνισμό πολλών εδώ. Και η παρουσίαση τέτοιων νοοτροπιών είναι που ισοδυναμεί με προδοσία, κοροϊδία και αλητεία.//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/12 18:57

      Επειδή ασχολούμε με κρατήσεις σε ξενοδοχείο σε πληροφορώ ότι και τις τελευταίας στιγμής κρατήσεις μεσω πρακτορείου, οι τιμές είναι χαμηλότερες από ότι με τους μεμονομένους πελάτες και πολλές φορές χαμηλότερες ακόμα από το συμβόλαιο με το πρακτορείο γιατί προκειμένου να γεμίσουν τα δωμάτια γίνονται επιπλέον εκπτώσεις τις τελευταίας στιγμής. Δες τι γίνεται όμως με τις λαϊκές αγορές που πουλάνε ακριβότερα από τα σούπερ-μάρκετ. Εκεί οι παραγωγοί πουλάνε όσο θέλουν και πάνω ακόμα από τα σούπερ μάρκετ που και προσωπικό απασχολούν και χτυπάνε όλες τις αποδείξεις και δεν φοροδιαφεύγουν. Στο κίνημα ομως της "πατάτας" ξέρουν να πουλάνε 3-4 φορές χαμηλότερα για να τις ξεφορτωθούνε. Μονο αν μποϊκοτάρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ακριβές θα τους κατεβάσουμε την τιμή. Ας μην πάει κανένας Ελληνας στην λαϊκή και θα δεις πως κατεβαίνουν οι τιμές. Αντε ξυπνήστε που τώρα γίνατε όλοι "πατριώτες". Οταν φοροδιαφεύγαμε και αδιαφορούσαμε για την Ζιμενς, το Βατοπέδι και τα άλλα σκάνδαλα τότε δεν ήμασταν πατριώτες..... ήμασταν αλλοδαποί... ΟΔ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/12 23:10

    ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΝΔ Η ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ???? ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΗ 80% ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/12 15:15

      Ουτε ΠΑΣΟΚ ουτε ΝΔ ουτε και με καννέναν αλλον ειμαι .
      Και ουτε επιχειρηματίας.

      Απλούστατα ειμαι κάποιος που δεν δέχεται να φάει το κουτόχορτο και μάλιστα με την σέσουλα απο κάποιους που σας χαηδεύουν τα αυτιά και σας παραμυθιάζουν, πετώντας σκόπιμα Ανθελληνικά ντελίρια.

      Και θα σου απαντήσω και στην απορία σου μιας και εισαι πολύ μπερδεμένος.
      Αυξήθηκαν οι τιμές λές.
      Σωστά αυξήθηκαν.
      Δεν διαφωνώ.

      Αλλά μόνο στα Ελληνικά προιόντα εγιναν οι αυξήσεις?
      Και στα ξένα προιόντα μας οχι? και ισως επιπρόσθετα...... μείωσαν οι ξένοι τις τιμές?.

      Προσπάθησε λίγο , σκέψου, και πές μας τι εννοείς φυσικά σε σχέση και μόνο με το σχολιό μου και οχι γενικά και αόριστα που μας σχολίασες για απατεώνες επιχειρηματίες, μειώσεις μισθών, και αλλα τινά..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/10/12 00:03

      Εχεις δίκιο, πολλοί είναι αυτοί που πατάνε δήθεν στον τάχαμου "πατριωτισμό" αλλά όταν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους φόρους τους γίνονται "αλλοδαποί". Και εγώ έπαψα να αγοράζω με βάση την εθνικότητα αλλά μόνο με βάση την τιμή αφού δεν μπορώ να ελέγξω πάντα την ποιότητα. Εχω και εγω αναρτήσει παρόμοιο δημοσίευμα και διερωτώμαι πως με μειώσεις στους μισθούς της τάξης του 50% (που αντιπροσωπεύει το 40-60% του κόστους παραγωγής) οι τιμές αυξήθηκαν. "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" λοιπόν αν θέλουν την προτίμησή μας να ρίξουν τις τιμές. Σε ώρες κρίσης "χέστικα" αν το τυρί που θα πάρω φθηνότερα ως και 30% είναι Ελληνικό ή Γερμανικό. Παράδειγμα κραυγαλέο... γκούντα Ολλανδίας 5,2 το κιλό ενώ Ελληνικό τυρί κάτω από 8,5 ευρώ δεν βρίσκεις στην κατηγορία αυτή.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/12 23:50

    Αγόρασε ελληνικά για να βρίζεις την ώρα και τη στιγμή που τα αγόρασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/12 15:21

      Υποτιμάς και τον ιδιο τον εαυτό σου αν υποστηρίζεις κάτι τέτοιο.
      Δηλαδή θεωρείς τους ξένους που παράγουν προιόντ,α ικανότερους απο εμάς?
      Και οτι φτιάχνουμε εμείς δηλαδή ολη η Ελληνική παραγωγή, τα φτιάχνουμε χάλια γιατί ειμαστε αχρηστοι?

      Ομαδικό πνίξημο θέλουμε τότε αν το υποστηρίζουμε αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/10/12 00:12

      Αμφιβάλεις μήπως που θέλουμε όλοι μας πνίξημο ετσι που καταντήσαμε την Ελλάδα? Φυσικά και είναι οι ξένοι ικανότεροι από μας αφού κατάφεραν να μας "ξεπουλήσουν" και "ξετινάξουν" οικονομικά διότι εμείς οι "εξυπνοι" Ελληνες τόσα χρόνια το είχαμε ρίξει στον χορό και το τραγούδι με βερεσέ και αγύριστα. Να σου θυμίσω το "Τσοβόλα δώστα όλα"? Η μήπως τα τόσα ανεγδιήγητα παγκοσμίως επιδόματα, ρεμούλες, κομπίνες, απάτες, μίζες και ότι αλλο φανταστείς (μαϊμού συντάξεις, αναπηρίες) που σοφιστήκαμε για να "μαδάμε" το κράτος δηλαδή τις τσέπες μας. Τώρα τους φέραμε και τους καθήσαμε στο σβέρκο μας για να μας "μάθουν" να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας διότι είμασταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΟΔ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/12 00:03

    Να αγοράσουμε Ελληνικά προϊόντα οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι οι επιχειρηματίας απασχολου ΈΛΛΗΝΕΣ οι δουλεύουν Πακιστανοί και Αλβανοί που εκτός το ότι οικονομανε οι εργοδότες τα λεφτά οι λαθρομετανάστες τα βγάζουν έξω.
    Άντε ρε λαμόγια δεν φτάνει πο δεν ΔΊΝΕΤΑΙ δουλειά σε ΈΛΛΗΝΕΣ θελεται να σας αγοράζουμε τα προϊόντα σας;;;
    Άντε κα γαμιθητε ανθελληνες μαυραγοριτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/10/12 01:09

    Μα ποσο ηλιθιοι μπορει να εισθε και τσιμπατε στο ανθελληνικο και προβοκατορικο παραλυλημα αυτου του βαλτου μακακα,
    που δουλευεται εσεις ;που εχετε δουλεια σε ξενη εταιρεια εαν αγοραζετε ξενα προιοντα τα λεφτα σας πανε στην χωρα προελευσης του προιοντος ειτε σας αρεσει ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/10/12 01:15

    Αυτοί που βγάλανε χρήματα δεν είναι οι επειχηρηματίες αλλα ποιο πολύ πολιτικοί μιζαδόροι και μαλάες σαν εσένα που τωρα το πέζεις μωρή παρθένα εαν ηταν επιχειρηματίες θα τους είχαν στείλη στο τάκο σε χρόνο ντε ντε.Πληρωμένε χαφίε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/10/12 09:43

    α ρε Ελληνες..καναπεδατοι...."να ψοφησει ο γαιδαρος του γειτονα" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/10/12 13:44

    Αγοραζω ελληνικα αρκει να με συμφερουν. Ποτε δεν καταλαβα γιατι τα μακαρονια πχ τα ελληνικα ειναι στην ιδια τιμη με τα ιταλικα; Αυτα περι φοροδιαφυγης ειναι μπουρδες, αλλα για να τους βοηθησω πρεπει και αυτη να βοηθησουν εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *