ροή ειδήσεων

Ρόδος: Τέλος τα αναλώσιμα και στα επείγοντα του νοσοκομείου

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αποτυπώνεται σε έγγραφο που απέστειλε ο επιμελητής του τμήματος επειγόντων περιστατικών... προς το Δ. Σ. των νοσοκομειακών ιατρών του ιδρύματος.

Στο έγγραφο επισημαίνονται οι τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, ενώ υπογραμμίζεται ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρχει καν η δυνατότητα παροχής των στοιχειωδών πρώτων βοηθειών.

Προς
Δ.Σ. Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ Ρόδου

Ενταύθα

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Σας ενημερώνω και εγγράφως αυτήν τη φορά, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΕΠ όσον αφορά στις ελλείψεις σε αναλώσιμο κυρίως υγειονομικό υλικό, γεγονός που καθιστά πλέον επισφαλή την παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας προς το κοινό.

Θέλω να τονίσω ότι εδώ και πολύ καιρό (από τον Ιούνιο του 2012) με αλλεπάλληλες αναφορές της Προϊσταμένης του ΤΕΠ προς τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα προειδοποιούσαμε για την ανάγκη προμήθειας υγειονομικού υλικού, όταν άρχισε τότε να διαφαίνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξαντλούνταν τα υφιστάμενα αποθέματα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω τις συνταχθείσες αναφορές της προϊσταμένης του ΤΕΠ σε χρονολογική σειρά:

1) Έλλειψη ορθοπεδικών υλικών (Orthoban και γυψοταινίες όλων των μεγεθών) (Αρ. Πρωτ. 13812 / 13-06-12)

2) Έλλειψη υλικών (φλεβοκαθετήρες, ράμματα, γάζες, ρολό χαρτί επίστρωσης εξεταστικής κλίνης κ.λπ.) (Αρ. Πρωτ. 14519 / 21-06-12)

3) Έλλειψη απλών γυψοταινιών σε όλες τις διαστάσεις (Αρ. Πρωτ. 15608 / 24-06-12)

4) Έλλειψη ελαστικών επιδέσμων (Αρ. Πρωτ. 17051 / 23-07-12)

5) Έλλειψη Trocar (Αρ. Πρωτ. 17059 / 23-07-12)

6) Έλλειψη ταινιών ελέγχου ούρων και ελέγχου σακχάρου αίματος (Αρ. Πρωτ. 17060 / 23-7-12)

7) Έλλειψη προσωπίδων χορήγησης οξυγόνου – νεφελοποίησης και Orthoban σε όλα τα μεγέθη (Αρ. Πρωτ. 17578 / 30-07-12).

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα και παρά τη συνέχιση αποστολής αναφορών και αιτημάτων για προμήθεια υγειονομικού υλικού, δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα υλικά, για να μπορούμε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε το ελάχιστο ασφαλούς παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που ζητούν τη βοήθειά μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους και κάνουμε έκκληση πρώτα σε όλους τους αρμόδιους αρχικά, και κατά δεύτερο λόγο, αλλά μάλλον ουσιαστικότερο, σε κάθε τοπικό φορέα ή ιδιώτη που θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει στην προσφορά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, να έρθει σε επαφή μαζί μας ή καλύτερα με επιτροπή παραλαβής που σας προτείνουμε να συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Ενημερώνουμε και τους πολίτες αυτού του τόπου ότι δεν ευθυνόμαστε, αν υπάρξει στιγμή στο άμεσο μέλλον κατά την οποία δεν θα μπορέσουμε να τους παράσχουμε τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες λόγω έλλειψης βασικού αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.

Με εκτίμηση
Γερασκλής Αντώνιος
Παθολόγος – ΕΑ’ ΕΣΥ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
zougla.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/10/12 22:05

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ

    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΒΙΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ

    ΧΑΛΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/12 01:00

    ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕΣ,ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ ,ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ,ΚΑΝΑΝΕ ΒΙΛΕΣ,ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!!ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΓΙΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΙΛΑΩ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ; TOΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ - ΔΥΟ!! ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗ,ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥ!! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ,ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!! Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΗΚΕ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ,ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ!!ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΘΩΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ .ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ..ΠΟΛΗ ΨΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!!ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ Σ' ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ,ΤΑ ΚΑΚΩΣ,ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ,[ΝΑΙ-ΚΑΛΑ-ΑΚΟΥΤΕ-ΤΟΥΑΛΕΤΑ] ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙΟ ΤΟΥ,ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΙ!! ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ!!ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΩΝΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ! ΠΑΙΔΙΑ; H KATAΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΟΒΑΡΗ!! ΒΑ-ΡΚΟΥ-ΛΕΣ-ΨΩ......ΟΥΝ!!!ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΝ!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ!! ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Ξ.......ΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/12 20:17

    ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ; ΡΟΔΟ; ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ; ΑΚΟΥΤΕ; ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΩΝΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΙ ΖΕΙΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΜΕΛΗΤΗΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ;ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ; DEN EIME EΝΗΜΕΡΟΣ.ΑΠΛΑ ΤΡΟΜΑΖΩ Μ' ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ!ΕΡΧΩΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΙΛΟΙ! ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ! Ε! ΝΑΙ!! ΛΟΙΠΟΝ !!!ΕΙΜΑ-ΣΤΕ- ΟΛΟΙ- ΣΕ- ΠΟΛΛΗ- ΜΕΓΑΛΗ- ΝΙΡΒΑΝΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/12 21:23

    ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ??? Κάνε το παρακάτω τεστ ΤΩΡΑ!!!!

    ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΕΣΤ....
    Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί στα Αγγλικά, αναφέρει ότι αν ξεπλύνεις το στόμα σου για 30 δευτερόλεπτα με χυμό σταφύλι ή κόκκινο κρασί και το φτύσεις.....



    και εμφανιστούν αυτές οι μικρο ίνες.....τότε έχεις προσβληθεί όπως οι περισσότεροι από εμάς από τους αεροψεκασμούς.
    Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι "νεκρές" ίνες οι οποίες καταστράφηκαν από το οξύ που έχει το κρασί ή ο χυμός σταφυλιού.
    Αναφέρει επίσης ότι αυτές βγήκαν από το στόμα του ατόμου που το δοκίμασε.
    Τα συμπεράσματα......δικά σας....!

    So I know nobody probably wants to see this because the truth is scary and ignorance is bliss but if you'd like to know if you've been affected by chemtrails (aerosol spraying) you can try this at home. What your looking at are synthetic nanofibers that are sprayed from planes along with aluminum and barium. Use some grape juice or red wine and swish it around your mouth for 30 seconds and spit it out into the sink, the fibers are attracted and killed by the acid in grape juice as well as dyed so you can vi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *