ροή ειδήσεων

Διαμαρτυρία για την αποδρομολόγηση του πλοίου “Διαγόρας” από την άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών παροικιακών συλλόγων Ρόδου εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία όλων των παροικιών της Ρόδου και των κατοίκων των νησιών της Δωδεκανήσου, για την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου Διαγόρας από την 1η του Νοέμβρη...
από την εταιρεία Attica Croup, λόγω απόρριψης της αίτησης της για συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις άγονες γραμμές.

Η διακοπή των δρομολογίων, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και ουσιαστικά τα αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Η οικονομική ζωή των νησιών, οι τροφοδοσίες, οι αναγκαίες μετακινήσεις, η ίδια η ζωή των κατοίκων εξαρτάται από την σύνδεση των νησιών με τα λιμάνια της πατρίδας μας.

Καλούμε το υπουργείο να βρει άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ανάπτυξη των μικρών νησιών και θα δυσχεράνει τις συνθήκες επιβίωσης των κατοίκων των μικρών νησιών.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο πληθυσμός, ιδιαίτερα των μικρών νησιών μειώνεται δραματικά, τα τελευταία χρόνια. Πολλοί συμπολίτες μας φεύγουν στο εξωτερικό. Οι παροικίες της Αμερικής και της Αυστραλίας συνεχώς μεγαλώνουν και όλοι οι μορφωμένοι νέοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Η Ελλάδα σπουδάζει τα παιδιά της και μετά τα διώχνει για να προσφέρουν τις γνώσεις τους σε άλλες μακρινές χώρες. Ταυτόχρονα η ερήμωση των ακριτικών νησιών, δημιουργεί μεγάλα εθνικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που οι εθνικοί κίνδυνοι καιροφυλακτούν. Ο πληθυσμός των μικρών νησιών γερνάει. Το εθνικό πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο, όταν σε λίγα χρόνια τα μικρά νησιά θα ερημώσουν.

Σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου των μικρών νησιών, της έλλειψης πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, και της επιβολής των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, η ζωή την κατοίκων στα μικρά νησιά γίνεται δυσχερής και η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης τους σβήνει, μετά και την απόφαση αποδρομολόγησης του πλοίου Διαγόρας από την άγονη γραμμή.

Ζωή σε ένα τόπο αποκομμένο από τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου στέλνουν το μήνυμα της κάμψης του φρονήματος τους και της έντονης δυσαρέσκειας τους. Οι Δωδεκανήσιοι αισθάνονται για άλλη μια φορά προδομένοι και είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν, την άποψη και την βούλησή τους. Προεκλογικά έλαβαν πολλές υποσχέσεις και επικρίσεις των τότε κυβερνητικών χειρισμών. Τώρα βιώνουμε τα χειρότερα.

Καλούμε όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου και όλους τους εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, να πάρουν θέση σε αυτό το πρόβλημα που αναστάτωσε όλους τους κατοίκους της ακριτικής Δωδεκανήσου.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη. Σε όλα όμως υπάρχουν κάποια όρια, που όταν ξεπεραστούν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και η επιβίωση των πολιτών μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Νίκος Κωνσταντινίδης


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/10/12 21:58

    ........... Το εθνικό πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο, όταν σε λίγα χρόνια τα μικρά νησιά θα ερημώσουν. ..........................

    Με αλλο τρόπο τώρα, επιδιώκουν να γίνει αυτό που ζήτησε κάποιος της Τρόικας.
    Τα νησιά με πληθυσμό κατω των 150 κατοίκων , να τα κλείσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/12 08:22

    Ευκαιρία για τον Σπανο να βάλει το καινούργιο του πλοίο σε μια γραμή που τουλαχιστον θα καλύπτει τα έξοδα του.

    Ετοιμαστείτε να μας ρουφήξουν το μεδούλι πάλι οι τοπικοι ψευτοσωτήρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *