ροή ειδήσεων

Το «επαγγελματικό» προφίλ ενός ανέργου

Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης
Όλοι συζητούν στις μέρες μας για την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα μας.
Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα αποφύγω την αναφορά μου...
στην οικονομική κρίση και το πώς αυτή εξελίσσεται σήμερα, αλλά θα εστιάσω στην ανεργία και το ποια κατά τι γνώμη μου είναι η καλύτερη στάση του ανέργου.

Απόλυτος σύμμαχος αντίστασης στην ανεργία είναι η αυτοπεποίθηση. Δεν φταίω εγώ που είμαι άνεργος, είναι η κατάσταση τέτοια. Τα θετικά άτομα είναι πιο υγιή, έχουν καλύτερες σχέσεις, κάνουν αξιοζήλευτη καριέρα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα», επισημαίνουν.

Είναι σημαντικό στις μέρες μας να μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν άνεργο από έναν άεργο. Δύο νέες θα λέγαμε ορολογίες, οι οποίες αποκλίνουν μεταξύ τους στο γεγονός ότι, ο άνεργος κάθεται και περιμένει να βρεθεί μια θέση εργασίας γι’ αυτόν. Λάθος, δεν Χρειάζεται να περιμένετε να εμφανιστεί μία εξαιρετική ευκαιρία στη δουλειά, χωρίς να κάνετε κάτι εσείς. Από την άλλη πλευρά ο “άεργος”, λόγο της κατάστασης δεν μπορεί να παράγει έργο επί χρηματικής ανταμοιβής, ωστόσο, ενημερώνεται για τις ευκαιρίες που μπορεί να υπάρξουν, επίσης ο ίδιος παράγει έργο για την προσωπική του εξέλιξη και τη συντήρηση της γνώσης του.

Μακριά από τα Media. Δεν αφήνουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούν στην κρίση που δημιουργείται από τα Media. Ευκαιρίες υπάρχουν. Δυστυχώς η ζήτηση εμφανίζεται σε μικρότερο ποσοστό από της προσφοράς, αλλά παρ’ όλα αυτά όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα διεκδίκησης της κενής θέσης εργασίας. Εν κατακλείδι, για να είμαι εγώ αυτός που θα καλύψω την κενή θέση, πρέπει να προσέξω την επαγγελματική ταυτότητα. Εάν θεωρείτε ότι δεν θα σας προσλάβουν, τότε σίγουρα αυτό δεν θα συμβεί. Τα μάτια σας ανοιχτά. Υιοθετήστε μία διαφορετική συμπεριφορά και κινητοποιήστε τον εαυτό σας προς το στόχο αυτό. Όλοι μπορούμε να ενταχθούμε με εκείνους τους οποίους βλέπουν και θα συνεχίσουν να βλέπουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν και να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κατορθώσουμε τον στόχο μας. Απλά σκεφτείτε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι και θα το πετύχετε.

Στόχος μας?Η εύρεση εργασίας στον τομέα που μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα. Όταν εργαζόμαστε σε άριστο περιβάλλον και σε αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταπεξέλθουμε, επίσης με την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης μας επιτυγχάνουμε να γίνουμε απαραίτητοι στην θέση μας και κατά συνέπεια στον εργοδότη μας.

Τα ωφέλει επίτευξης του παραπάνω στόχου μας προσδοκούν σε μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα, χτίζοντας έτσι τις βάσεις για την προσωπική ευπορία του εργαζόμενου. Ωστόσο επειδή η ζωή δεν είναι μόνο εργασία, εάν ο ίδιος μπορέσει να συνδυάσει τα δώρα που του προσφέρει μια επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, με τον κατάλληλο σύντροφο επιτυγχάνει την τέλεια προσωπική ευημερία.

Συμβουλή

Αν ξοδεύετε το χρόνο σας πιστεύοντας ότι δεν σας ταιριάζει η εργασία η οποία έχετε αναλάβει, σίγουρα υποφέρετε καθημερινά. Μπορεί η συγκεκριμένη απασχόληση να μην είναι αυτή των ονείρων σας, να θυμάστε όμως ότι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες συμπεριφέροντε και δρουν σαν να βρίσκονται στη δουλειά των ονείρων τους συνεχώς.
vimapr.blogspot.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *