ροή ειδήσεων

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ψάχνουν ισλαμιστή τρομοκράτη στην Ελλάδα

Οι υπηρεσίες ασφάλειας της Βουλγαρίας θα παραδώσουν στις ομόλογες υπηρεσίες της Ελλάδα όλα τα στοιχεία της ανάκρισης για την πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στο Μπουργκάς πριν τρεις μήνες... όταν σε επίθεση αυτοκτονίας ανατινάχτηκε τουριστικό λεωφορείο στο αεροδρόμιο του μεγάλου παραθεριστικού κέντρου, με συνέπεια να σκοτωθούν πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο οδηγός του λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης.

«Υπάρχει τρίτος ύποπτος συνένοχος για την τρομοκρατική ενέργεια στο Μπουργκάς στις 18 Ιουλίου. Είναι ακόμα νωρίς να γίνεται λόγος για το βαθμό της εμπλοκής του στην τρομοκρατική ενέργεια, διεξάγονται έλεγχοι ενώ αναμένεται η βουλγαρική πλευρά να αποστείλει έγγραφα στοιχεία στις ελληνικές υπηρεσίες, ανακοίνωσαν πηγές, που δουλεύουν στην υπόθεση».

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες» υπό τον τίτλο «Εντοπίστηκε και τρίτος ύποπτος για την απόπειρα στο Μπουργκάς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ύποπτος συνένοχος στην τρομοκρατική πράξη στη Βουλγαρία προσέλκυσε την προσοχή των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελλάδας με την πλαστή άδεια οδήγησης, που «εκδόθηκε» στην αμερικανική πολιτεία Μίσιγκαν. Παρόμοια ψεύτικο δίπλωμα είχε και ο ύποπτος τρομοκράτης-καμικάζι στο Μπουργκάς, υπενθυμίζει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβετάν Τσβετάνοφ ανήγγειλε στην εφημερίδα, ότι οι αστυνομικές αρχές της Σουηδίας είχαν εντοπίσει τον «ύποπτο δράστη» της βομβιστικής επίθεσης στο Μπουργκάς Μαχντί Γαζαλί να ζει σώος και αβλαβής στη διεύθυνση διαμονής του στη σκανδιναβική χώρα αμέσως μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Μπουργκάς.

Τότε στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν ισχυρισμοί αναφορικά με την «αναγνώριση» του κ. Γκαζαλί στα τηλεοπτικά πλάνα του ύποπτου τρομοκράτη, τα οποία είχαν καταγράψει οι κάμερες του συστήματος ασφάλειας στον αερολιμένα του Μπουργκάς λίγο πριν την βομβιστική επίθεση.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΣ διέψευσε εκ νέου την εκδοχή περί της «ενοχής» του Σουηδού πολίτη αραβικής καταγωγής επειδή «σαν πρώην φυλακισμένος στην αμερικανική βάση στην Κούβα Γκουαντάναμο, ύποπτος για εμπλοκή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ο κ. Γαζαλί παραβρισκόταν υπό τη μόνιμη επιτήρηση των αρμοδίων αρχών της Σουηδίας, οπότε θεωρείται από απίθανο έως αδύνατο να είχε εμπλακεί στην απόπειρα στο Μπουργκάς» κατά τα λόγια του Βούλγαρου αρμοδίου.

«Η υπόθεση σχετικά με τον κ. Γκαζαλί ξαναβγήκε στην επικαιρότητα πρόσφατα, όταν ο ριζοσπαστικός ισλαμιστικός παράγοντας σεΐχης Ομάρ Μπακρί ανήγγειλε σε συνέντευξη στις «24 Ώρες» ότι έχει αναγνωρίσει στα τηλεοπτικά πλάνα από το Μπουργκάς τον μαθητή του Γκαζαλί. Στην περίπτωση πως ο Γκαζαλί είναι ζωντανός, γιατί δεν εμφανίζονται φωτογραφίες η άλλες αποδείξεις, ερώτησε τότε ο σεΐχης Ομάρ Μπακρί» γράφει σήμερα η ημερήσια της Σόφιας.

Επίσης η εφημερίδα αφιερώνει σε άλλη στήλη εκτενές ρεπορτάζ για τις επίκαιρες εξελίξεις στην Ελλάδα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πολιτικό τσουνάμι προκάλεσε στην Αθήνα η έκθεση Λαγκάρντ».

Για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με τους 2000 ύποπτους φοροφυγάδες στην Ελλάδα που είχαν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες ενημερώνει και ο υπόλοιπος βουλγαρικός Τύπος.

Οι σημερινές εφημερίδες δημοσιεύουν επίσης και την είδηση για το θάνατο του βουλευτή και πρώην υφυπουργό των εσωτερικών Λεωνίδα Τζάνη «η οποία ανατίναξε τα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα», κατά το χαρακτηριστικό σχόλιο της εφημερίδας «24 Ώρες».
planet-greece.blogspot.com
parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *