ροή ειδήσεων

Κως: Ομαδικός τάφος Ιταλών που εκτελέστηκαν από Γερμανούς!

Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Κω τα οστά Ιταλών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από ναζί...

Τα οστά βρέθηκαν σε περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τόπος εκτέλεσης και αποτυπώθηκε στο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα από την Κω Κώστα Κογιόπουλου. Μάλιστα επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καΐσερλης, ενώ ιατροδικαστής θα πιστοποιήσει αν πρόκειται για τα οστά των αγνοούμενων Ιταλών από τον Οκτώβρη του 1943, ώστε να ειδοποιηθούν οι Ιταλικές αρχές.

Σε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα το Aegeanews.gr αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Κ. Κογιόπουλου το σημείο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο δέντρο που υπήρχε από τότε στον τόπο εκτέλεσης των Ιταλών (όπου είχε υποδείξει ως αυτόπτης ο αείμνηστος κάτοικος της περιοχής Μιχάλης Παπαθεοδωράκης) στο οποίο σύμφωνα με μαρτυρία Ιταλού είχε βρεθεί πόδι εκτελεσθέντος Ιταλού με την μπότα του.

Αφού πιστοποιηθεί από Ιατροδικαστή (κατά πάσα πιθανότητα τον κ. Μπεσίρη) ότι πρόκειται πράγματι για ανθρώπινα οστά, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Ιταλικών αρχών όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Καΐσερλης που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, (Ιταλικού Υπ. ʼμυνας, συνδέσμων παλαιών πολεμιστών, συγγενών εκτελεσθέντων) ώστε να ξεκινήσουν έρευνες.
newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *