ροή ειδήσεων

Καταγγελίες - «φωτιά» από τη ΓΕΝΟΠ για μεγάλες επιχειρήσεις που γλιτώνουν το «χαράτσι»

Στη διενέργεια συνέντευξης Τύπου προχώρησε στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, καταγγέλλοντας ότι διαθέτει στοιχεία ως προς το ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα»... υπογραμμίζοντας πως οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.

Επιχειρώντας να παρουσιάσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε ότι οι πολίτες που κλήθηκαν να καταβάλουν το «χαράτσι» αποτελούν θύματα εμπαιγμού, καθώς αντίθετα με εκείνους,
μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωσαν, στην «καλύτερη» των περιπτώσεων, μειωμένο τέλος ακινήτων, με έκπτωση έως και 60%, ή εξαιρέθηκαν πλήρως του σχετικού «βάρους». Παράλληλα, αναφέρθηκαν μέθοδοι μέσω των οποίων, παράτυπα αποφεύγεται η καταβολή χιλιάδων ευρώ από την πλευρά των επιχειρηματικών μονάδων.

Υποστηρικτικά των ανωτέρω, στο διάστημα της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπέβαλαν στο δημόσιο διάλογο τα παρακάτω ερωτήματα:

1η Περίπτωση:

Επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός:

Τέσσερις (4) παροχές ρεύματος

Κηφισίας 1-3
Κηφισίας 7
Κηφισίας 49
Κηφισίας 95-97
Πως γίνεται , τι έγινε και σε όλες μα σε όλες τις παροχές και ενώ επί χρόνια πλήρωνε ΤΑΠ με συγκεκριμένα τετραγωνικά σε κάθε παροχή. Μόλις μπήκε το χαράτσι

- στην πρώτη παροχή τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι ;
- Πως γίνεται τι έγινε και στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι;

- Πως γίνεται τι έγινε και στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;

- Πως γίνεται τι έγινε και στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12. 844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ !!;

2η Περίπτωση: Πως γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλίνες; Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;

3η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;

4η Περίπτωση: Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;

5η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας ο κ. Γείτονας;

6η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;

7η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι; Παράγονται εδώ;

8η Περίπτωση: Πως γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;
newpost.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/10/12 12:18

    ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΟΥΤΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.... ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/10/12 12:51

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Τ Κ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ .
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,500 ΕΥΡΩ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ Κ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ΡΙΞΤΕ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/10/12 16:30

    As pas pei prwta o Fotopoulos k to pareaki ta dika tous fagopotia (taksidia,mis8oi,epidomata,bonus,ta paidia tous volemena amesws sthn deh) k meta to paizei e8nikos hrwas k katagelei tous allous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/10/12 18:56

    Λαϊκισμός και αγιος ο Θεός.

    Οταν μιά επιχείρηση η βιομηχανία ερχεται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, η οποια ντόπια θέλει να αναπτυχθεί / επεκταθεί, ερχεται κάνοντας κάποιες συμφωνίες με το κράτος, απολαμβάνει κάποια κίνητρα για να προτιμήσει να ελθει εδώ, φτιάχνει μετά τα πλάνα της, μετράει τι εξοδα θα εχει για ολη την πορεία της επένδυσης ,και βλέπει αν την συμφέρει να ερθει η οχι.
    Και απο τον προηγούμενο χρόνο για τον επόμενο χρόνο οι estimators βγάζουν το λεγόμενο budget κάθε επιχείρησης, με μία απόκληση 2-3%.

    Αν ξεφύγουν απο τα κοστολόγια, εχουν να δώσουν λογαριασμό στις μητρικές στο εξωτερικό, στις τράπεζες που χρηματοδότησαν την επιχείρηση, στους μετόχους αν η επιχείρηση ειναι στο κάθε ξένο χρηματιστήριο.
    Και ολοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν απο Ελληνικά ...Εργα και ημέρες, και αρτσι μπούρτσι και λουλάς της Ελληνικής πραγματικότητας///.

    Και να το καταλάβουν πολλοί αιθεροβάμονες εδω οτι οι επιχειρήσεις δεν ειναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ουτε η Ελλάδα ειναι ο μοναδικός και ο ιδανικός τόπος για επενδύσεις, καννένας δεν μας εχει ανάγκη, και σε τελική ανάλυση το κεφάλαιο ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά πάει εκεί οπου θα κερδίσει τα περισσότερα .


    Οπου εν ψυχρώ και εντελώς ξαφνικά οι εδώ φωστήρες η μαθητευόμενοι μάγοι γράφοντας συμβάσεις και συμφωνίες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ,ερχονται και βάζουν χαράτσια στην κάθε επιχείρηση μέσω ΔΕΗ.
    Οπως και δύο τρείς φορές τον χρόνο που βγάζουν νέα φορολογικά νομοσχέδιο, βάζουν εν ψυχρώ αλλες εκτακτες εισφορές και αλλα τινά.

    Δυστυχώς ουτε στην Ζιμπάμπουε δεν γίνονται αυτά.
    Καταστάσεις και κινήσεις που δυναμιτίζουν την ανάπτυξη.

    Και μετά μιλάμε οτι θέλουμε ανάπτυξη, εργα και θέσεις εργασίας.

    Δυστυχώς ολες οι μεγάλες ξένες πολυεθνικές μας κούνησαν η ετοιμάζονται να μας κουνήσουν μαντύλι απο την Ελλάδα η περιορίζουν τις εργασίες τους εδώ.
    Με αποτέλεσμα να χάνει την δουλειά του χιλιάδες κόσμος.

    Αλλά ο λαικισμός να περνάει ως μήνυμα απο κάποιους καλή η ωρα οπως ο κύριος Φωτόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/10/12 22:34

    ενας ανθρωπος βγαινει και τους την λεει στα ισια ,που δεν το κανει κανεις τετοια εποχη και τον λεμε λαικιστη ,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας !!!καλα μας τα κανουν καλα μας δουλευουν και μας λενε ψεματα γιατι ειμαστε κοθονια τελος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/10/12 22:48

      Φίλε ο Φωτόπουλος τα γνωρίζει πολύ καλά τα λαικίστικά του παιχνίδια που παίζει τώρα, και πάντως ουτε βλάκας ειναι και ουτε κάποιος τυχάρπαστος.

      Γνωρίζει τι ειναι αυτές οι διεθνείς συμβάσεις που εχει κάνει η ΔΕΗ με ξένες επιχειρήσεις στην τιμή του βιομηχανικού ρεύματος.

      Θέλουμε δεν θέλουμε το κόστος ενέργειας ειναι ενας απο τους μεγαλύτερους βραχνάδες σε κάθε επιχείρηση.

      Αλλες ανταγωνίστριες χώρες προσφέρουν ως κίνητρο και το χαμηλό κόστος ενέργειας για να προσελκύσουν βιομηχανίες και διάφορα αλλα εργοστάσια.

      Το οτι βγαίνει τώρα ως ανήξερος ρίχνοντας τα λαικίστικα βέλη του για να χαηδέψει τα αυτιά του κόσμου,για γιατί οχι χαράτσια ΔΕΗ και στις μεγάλες επιχειρήσεις, ειναι προφανές οτι παίζει το παιχνίδι του.

      Περιμένετέ τε τον στις επόμενες εκλογές υποψήφιο βουλευτή με τον Τσίπρα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/10/12 00:58

      Den ton leme vlaka...alla Arxilamogio pou paei na kalipsei tin parti tou petontas kapno,laspi k patontas stin agwnia tou aplou ergazomenou....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *