ροή ειδήσεων

Αυξάνεται το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών στην αγορά ακινήτων

Το ενδιαφέρων επικεντρώνεται σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χαλκιδική και Πελοπόννησο
Συνεχής άνοδος του ενδιαφέροντος Ρώσων να επενδύσουν στη χώρα μας στον τομέα της αγοράς ακινήτων, παρατηρείται... σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία και συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου για τη διοργάνωση του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων στην Αθήνα στις 23-24 Οκτωβρίου 2012.

Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν, τουλάχιστον, 15-20 εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων τα οποία ειδικεύονται στην πώληση ακινήτων εξωτερικού στη ρωσική αγορά και στην προώθηση επενδυτικών κτηματικών προτάσεων στους δυνητικούς Ρώσους πελάτες. Η ρωσική αποστολή θα επισκεφθεί επίσης τα Χανιά της Κρήτης στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών.

Το Φόρουμ διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνέχεια του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών του τομέα των ακινήτων για συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ειδικευμένα ρωσικά κτηματομεσιτικά γραφεία και δυνητικούς εκπροσώπους Ρώσων επενδυτών.

Το Φόρουμ, που θα έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και συναντήσεων ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και FIABCI.

Αυξημένο το ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράς

Με βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο Ελληνορωσικό Φόρουμ ακινήτων το 7% των τουριστών από τη Ρωσία που επισκέπτονται τη χώρα µας ενδιαφέρεται για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας, με ανοδικές τάσεις. Ο αριθµός αυτός παραπέµπει σε 31.000 αγοραπωλησίες παραθεριστικών κατοικιών µε αγοραστές από τη Ρωσία. Το κύριο ενδιαφέρων Ρώσων επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά- Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα καθώς και στις τουριστικά ανεπτυγμένες παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του προηγούμενου Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη 14η θέση της λίστας µε τις πιο ελκυστικές για επενδύσεις στα ακίνητα χώρες, µε τη Βουλγαρία να είναι µεταξύ των κορυφαίων επιλογών των Ρώσων. Όμως με τις τρέχουσες τάσεις της ελληνικής αγοράς ακινήτων- σχετική προσαρμογή τιμών και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική κτηματαγορά- η θέση αυτή έχει προοπτική να βελτιωθεί δυναμικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν σε προηγούμενο Φόρουμ οι Ρώσοι επενδυτές, εκτός του ελκυστικού ελληνικού κλίματος και τοπίου, έχουν αρκετούς λόγους για να προτιμήσουν την Ελλάδα για την αγορά παραθεριστικών κατοικιών, όπως η πολιτιστική και θρησκευτική σύμπλευση των δύο χωρών και η σχετική γεωγραφική εγγύτητα που παρέχει τη δυνατότητα, για συχνότερες επισκέψεις και γρηγορότερη οικονομική απόσβεση της επένδυσης, από αγοραστές που σαν στόχο έχουν την ιδιόχρηση της κατοικίας.
newsbeast.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/10/12 00:02

    Ασε... δεν τσιμπάμε...
    Ρίξτε τις τιμές στα μπουρδελόσπιτα που είναι τίγκα στην υγρασία και τις κακοτεχνίες και που θέλετε 2 με 2,5 χιλιάδες το τετραγωνικό. Λες και οι ρώσοι είναι μαλάκες.
    Αφήστε τα τερτίπια και τις κατευθυνόμενες αναρτήσεις και προσγειώστε τις τιμές να πάρει ο φτωχός ένα σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/12 12:22

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΥΝΕΙΣ ΟΛΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/12 22:12

      Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *