ροή ειδήσεων

Έφυγε ο ιατρός καρδιολόγος Κώστας Καρίκης

Mε βαθιά θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αποχαιρετά σήμερα τον συνάδελφο του  Κώστα Καρίκη ιατρό Καρδιολόγο που έφυγε μετά από σύντομη ασθένεια...

Ο Κώστας   ως κοινός θνητός, έφυγε από κοντά μας μόλις στα 53    χρόνια, παύοντας να είναι μάχιμος γιατρός και να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως και οι άλλοι πρόσφατα συνάδελφοι μας που χάθηκαν μέσα από την ιατρική κοινότητα της Ρόδου και που τίμησαν την άσπρη μπλούζα του θεραπευτή γιατρού.
Η είδηση του θανάτου του Κώστα Καρίκη εκλεκτού και αγαπητού από όλους γιατρούς συναδέλφους τους και ασθενείς του επιβεβαίωσε την ματαιότητα της ζωής.
Ο Κώστας Καρίκης γεννήθηκε στο Πειραιά στη 1η Ιανουαρίου 1959 και είχε γονείς, τους  Ιωάννη Καρίκη και την Ουρανία Καρίκη το γένος Μαντινάου. Τα πρώτα του γράμματα στο Δημοτικό σχολείο, τα έμαθε στις Πυλές Καρπάθου,  ενώ απεφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο – Λύκειο  Ρόδου το 1977. Ακολούθησαν οι σπουδές του στην Ιταλία όπου απέκτησε το πτυχίο της Ιατροχειρουργικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νάπολη  στις 24 Φεβρουαρίου του 1984 και έρχεται στην Ελλάδα για να  υπηρετήσει τον στρατό του αφού αποκτά την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ιατρού στις 4.12.1984 ενώ υπηρετεί ως αγροτικός ιατρός στη Παστίδα και στα Μαριτσά της Ρόδου  αφού γίνεται μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στις 28 Ιουνίου του 1985.

 Υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως ειδικευόμενος ιατρός καρδιολόγος και αποκτά την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 23 Μαρτίου του 1993 και μετεκπαιδεύεται στη Αγγλία στις καρδιακές αρρυθμίες. ‘Ησουν ένας χαρισματικός άνθρωπος, υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας , αξιαγάπητος φίλος, ένας ξεχωριστός συνάδελφος.
Αυτή την ώρα,  η σύζυγος σου Λίτσα,  τα παιδιά σου, ο πατέρας σου η μητέρα σου, ο αδελφός σου, η αδελφή σου, η   οικογένεια σου, οι φίλοι σου ,οι ασθενείς σου,    όλοι εμείς οι συνάδελφοι σου,    στεκόμαστε κοντά σου στο στερνό  σου Αντίο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, που τόσο ήσουν πάντα κοντά του σε όλες τις στιγμές που σε χρειάστηκε  αποτίει τον ύστατο φόρο τιμής σε σένα ..
Στην  οικογένειά  σου  εκφράζουμε ολόψυχα  τα   βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.  
Κώστα, τελειώνοντας με τον ύστατο χαιρετισμό σε σένα , κράτησε μαζί σου, εκεί στον μαύρο κόσμο της σιωπής, το πιο  ακριβό και στερνό  μας συναδελφικό «ευχαριστώ» που ήσουν πάντα μαζί μας  γιατί ήταν τιμή μας που ήσουν μέλος της ιατρικής Κοινότητας της Ρόδου.
Καλό σου ταξίδι, φίλε ,συνάδελφε, γιατρέ  και αιώνια σου η μνήμη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που τόσο αγαπούσες και σε λίγο θα σε κάνει δικό της για πάντα ».

Ο πρόεδρος
Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
Χρήστος Απ. Μαντάς


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *