ροή ειδήσεων

"Φεύγει" και η coca cola από την Ελλάδα μετά τη ΦΑΓΕ

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E προχώρησε η ελβετική εταιρεία...
Coca – Cola HBCAG. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών. Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Η κίνηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να μετεφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο.
fpress.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/12 19:08

    2η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΟΥ,
    που δυστυχώς επαληθεύεται

    Οταν μιά επιχείρηση η βιομηχανία ερχεται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, η οποια ντόπια θέλει να αναπτυχθεί / επεκταθεί, ερχεται κάνοντας κάποιες συμφωνίες με το κράτος, απολαμβάνει κάποια κίνητρα για να προτιμήσει να ελθει εδώ, φτιάχνει μετά τα πλάνα της, μετράει τι εξοδα θα εχει για ολη την πορεία της επένδυσης ,και βλέπει αν την συμφέρει να ερθει η οχι.
    Και απο τον προηγούμενο χρόνο για τον επόμενο χρόνο οι estimators βγάζουν το λεγόμενο budget κάθε επιχείρησης, με μία απόκληση 2-3%.

    Αν ξεφύγουν απο τα κοστολόγια, εχουν να δώσουν λογαριασμό στις μητρικές στο εξωτερικό, στις τράπεζες που χρηματοδότησαν την επιχείρηση, στους μετόχους αν η επιχείρηση ειναι στο κάθε ξένο χρηματιστήριο.

    Και ολοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν απο Ελληνικά ...Εργα και ημέρες, και αρτσι μπούρτσι και λουλάς της Ελληνικής πραγματικότητας///.

    Και να το καταλάβουν πολλοί αιθεροβάμονες εδω οτι οι επιχειρήσεις δεν ειναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ουτε η Ελλάδα ειναι ο μοναδικός και ο ιδανικός τόπος για επενδύσεις, καννένας δεν μας εχει ανάγκη, και σε τελική ανάλυση το κεφάλαιο ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά πάει εκεί οπου θα κερδίσει τα περισσότερα .


    Οπου εν ψυχρώ και εντελώς ξαφνικά οι εδώ φωστήρες η μαθητευόμενοι μάγοι γράφοντας συμβάσεις και συμφωνίες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ,ερχονται και βάζουν χαράτσια στην κάθε επιχείρηση μέσω ΔΕΗ.
    Οπως και δύο τρείς φορές τον χρόνο που βγάζουν νέα φορολογικά νομοσχέδιο, βάζουν εν ψυχρώ αλλες εκτακτες εισφορές και αλλα τινά.

    Δυστυχώς ουτε στην Ζιμπάμπουε δεν γίνονται αυτά.
    Καταστάσεις και κινήσεις που δυναμιτίζουν την ανάπτυξη.

    Και μετά μιλάμε οτι θέλουμε ανάπτυξη, εργα και θέσεις εργασίας.

    Δυστυχώς ολες οι μεγάλες ξένες πολυεθνικές μας κούνησαν η ετοιμάζονται να μας κουνήσουν μαντύλι απο την Ελλάδα η περιορίζουν τις εργασίες τους εδώ.
    Με αποτέλεσμα να χάνει την δουλειά του χιλιάδες κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/10/12 19:12

    Ο τελευταιος να κλεισει τη πορτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/12 00:22

    Δεν πειράζει αδέρφια μου, υπάρχει και η "εψα κολα" που είναι και ελληνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *