ροή ειδήσεων

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα Windows Phone 8

Σε εκδήλωσή της, στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, η Microsoft αποκάλυψε και επίσημα το λειτουργικό Windows Phone 8...


Ο Joe Belfiore, υπεύθυνος του προγράμματος Windows Phone και o Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρουσίασαν κάποια νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού καθώς και μια σειρά συσκευών οι οποίες ήδη είχαν παρουσιαστεί στην Ευρώπη.

Αρχικά, το γραφικό περιβάλλον δεν διαφέρει και πολύ από τα Windows Phone 7, είναι βασισμένο στην ιδέα των «live tiles» με τα γνωστά κουτάκια που είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Η βασική διαφορά όμως είναι πως αυτή τη φορά, τα tiles είναι περισσότερα και μπορούν να περιέχουν σημαντικές πληροφορίες στην αρχική οθόνη, όπως ειδοποιήσεις χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε την αντίστοιχη εφαρμογή.

Ανανεωμένη εμφανίζεται και η οθόνη κλειδώματος, η οποία προσφέρει ακόμα περισσότερες πληροφορίες. «Θα αναδύονται αυτόματα ειδοποιήσεις και φωτογραφίες με περιεχόμενο από τις αγαπημένες σας εφαρμογές», είπε ο Belfiore.

Ταυτόχρονα, η Microsoft σε συνεργασία με το Facebook δημιούργησε μια νέα εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου που μπορεί να εμφανίζει τα updates στην αρχική οθόνη, ενώ παρόμοια λειτουργία διαθέτει και η επίσημη εφαρμογή του Twitter.

Από τα Windows Phone 8 δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το Skype, το οποίο όμως δεν θα είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό αλλά θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Marketplace.

Ένα ακόμα κύριο χαρακτηριστικό είναι το λεγόμενο Data Sense. Το λειτουργικό θα μπορεί να συμπιέζει τα δεδομένα που στέλνονται και λαμβάνονται μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε οι χρήστες να πληρώνουν λιγότερα στον πάροχό τους.

Σύμφωνα με τον Belfiore με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 40% του λογαριασμού τους σε σχέση με τα άλλα τηλέφωνα.

Η Microsoft ήθελε να κατασκευάσει ένα τηλέφωνο που θα μπορούσε ο καθένας να προσωποποιήσει είπε ο Steve Ballmer, CEO της εταιρείας, προσθέτοντας πως «τα Windows Phone 8 είναι το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας. Το πιο προσωπικό smartphone που υπάρχει».

Αποκάλυψε επίσης πως οι εφαρμογές στο Windows Phone Marketplace ξεπέρασαν τις 120.000.

Άλλα στελέχη τόνισαν ακόμα πως τα Windows Phone 8 σε συνδυασμό με άλλες συσκευές και υπηρεσίες της Microsoft μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή των χρηστών, σε συνδυασμό με προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας όπως το SkyDrive, το Office και το Xbox Music.

Οι πρώτες συσκευές με το νέο λειτουργικό, το Nokia Lumia 920, το HTC 8X και το Samsung Ativ S θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο.







Πηγή: newsbeast.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *