ροή ειδήσεων

ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Ανεργία ακόμα στο 35% στην Ελλάδα!

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα θα διογκωθεί επικίνδυνα το 2013 και δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και το 35%, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του...

Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γιώργος Κασιμάτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αναδεικνύεται στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άμεση προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πρέπει να είναι η «αιμοδότηση» της αγοράς με «ζεστό» χρήμα.

«Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΠ.

Ο ίδιος είπε πως η αγορά δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο, καθώς τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και οι χαμένες θέσεις εργασίας πληθαίνουν.

«Η εύκολη λύση της φορομπηχτικής πολιτικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι στα όρια της στάσης πληρωμών, που εμφανίζεται πλέον σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται ένα σταθερό και σίγουρο φορολογικό σύστημα χωρίς "διαρροές" και αποσπασματική πληροφόρηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο κ. Κασιμάτης.
planet-greece



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *