επικαιρότητα

Μεγάλη αύξηση των κερδών της ΔΕΗ αλλά οι αλήτες θέλουν να μας κάνουν αυξήσεις έως και 40%

Αύξηση της τάξης του 30,07% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ανήλθαν...


στα 118,1 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 23,7 εκατομμύρια σε σχέση με τα κέρδη 90,8 εκατομμυρίων που σημειώθηκαν το πρώτο εννεάμηνο του 2011. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 4.563,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 4.199,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2011, αυξημένος κατά 363,9 εκατ.

Παράλληλα, καταγράφηκε μείωση των δαπανών κατά 135,5 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2011. Στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών εντάσσεται και η συρρίκνωση του μισθοδοτούμενου προσωπικού της επιχείρησης κατά 708 εργαζόμενους, με τη μισθοδοσία να απορροφά το 15,5% των συνολικών εσόδων, έναντι 19,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Αντίθετα, το 54,4% των εσόδων απορροφήθηκε από τις δαπάνες καυσίμων και αγορών ενέργειας, αυξημένο σημαντικά σε σύγκριση με το 41,4% του περυσινού πρώτου εννεαμήνου.

«Στα οικονομικά αποτελέσματα του γ' τριμήνου επέδρασαν θετικά η επίλυση οικονομικών διαφορών με τη ΔΕΠΑ, που ήταν σε εκκρεμότητα για πάνω από τέσσερα χρόνια, και η υπογραφή της νέας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι στρεβλώσεις που εξακολουθούν να υφίστανται στην ελληνική αγορά οδηγούν σε μη-βέλτιστη λειτουργία των διαθέσιμων πόρων ηλεκτροπαραγωγής, επιβαρύνοντας άσκοπα την εθνική οικονομία».
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης