ροή ειδήσεων

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ

Πριν από 4 χρόνια περίπου αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας να διαλέξουν κάποια Δημοτικά Σχολεία όπου θα γινόταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα πάνω στην ευρύτερη εκπαίδευση των μαθητών με άλλες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα αυτό φυσικά θα ήταν... τα παιδια συγκεκριμένων σχολειων να σχολανε στις 14.00 πιο αργα απο αλλα σχολεια. Στα Γυμνασια και στα Λυκεια το καταλαβαινουμε να σχολανε αργοτερα λογω της ποικιλιας των μαθηματων που υπαρχουν, αλλα στα Δημοτικα να σχολανε στις 14.00 και στις 15.00 για πολλα παιδια να ξεκινανε τα φροντιστήρια ειναι καπως κουραστικό για ολους.Το αποκρουστικό της υποθεσης ειναι οτι εβαλαν μαθηματα στο προγραμμα αυτο οπως Θεατρο, Εικαστικά,Υπολογιστες αλλα και παραπανω ωρες γυμνστικης χωρις να εχουν προβλεψει το αυτονοητο. Πρωτον δεν υπαρχουν βιβλια κυριως για τους υπολογιστες οπου εκει η εξασκηση για το υπουργειο μας ειναι "μπες στον υπολογιστή και ζωγραφιζε", στην ωρα του Θεατρου κανουν ολη την ωρα χαζομαρες με αποτελεσμα να μην δινουν παιδαγωγικα τιποτα στο παιδι <ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΑΜΠΑ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ>.Η υλη που υπαρχει πλεον στα σχολεια μας ειναι πολυ δυσκολη για τα παιδια μας και οταν σου φορτωνουν και αυτα τα εξτρα καταλαβαινουμε ολοι το αποτελεσμα.Κανουν καθε μερα σχεδον γυμναστικη "και ποιος δεν θα το ηθελε" αλλα καλο θα ηταν να κανουν σωστη γυμναστικη και οχι ελατε να παιξουμε τη μια ημερα μηλα την αλλη κουτσο και την αλλη να χορευουμε. Φυσικα θα διευκρινησουμε οτι γι'αυτο δεν ευθυνονται οι δασκαλοι γιατι αυτοι ολοι παιρνουν γραμμη απο το υπουργειο τι θα κανουν.Δεν κατηγορουμαι τον Δασκαλο αυτη την στιγμη.
Μπηκε η γλωσσα των αγγλικων απο την Α!δημοτικου πλεον μαθαινοντας την με διαφορα παιχνιδια,μεχρι εδω καλα.Ολοι συμφωνουμε για τα Αγγλικα στο σχολειο. Ηρθε και η εγκυκλιος περσι για την δευτερη γλωσσα στην Ε!δημοτικου που θα ηταν η Γαλλικη η Γερμανικη.Τα παιδια εκαναν την επιλογη τους και ξεκινησαν. Καποια απο αυτα ξεκινησαν και φροντιστηρια εξω ωστε να τα βοηθησουν αργοτερα να μαθουν καλυτερα την γλωσσα και να την υιοθετησουν μαζι με τα αγγλικα.
Μεχρι σημερα απο την αρχη της χρονιας υπηρχε δασκαλος γαλλικων αλλα οχι γερμανικων,με αποτελεσμα να υπαρχει ενα μεγαλο κενο στα παιδια των γερμανικων.Σημερα μας ανακοινωθηκε στο 15 Δημοτικο σχολειο οτι το υπουργειο παιδειας δεν θα στειλει δασκαλο γερμανικων και θα διδασκονται μονο τα γαλλικα. Στην Ε! ταξη θα ειναι υποχρεωτικα και στην ΣΤ! ταξη οι γονεις θα μπορουν να κανουν μια υπευθυνη δηλωση οπου θα απαλλασει το παιδι απο την βαθμολογικη αξιολογηση του μαθηματος των γαλλικων (μιλαμε παντα για τα παιδια που απο περσι ειχαν διαλεξει τα γερμανικα). Να μου πειτε τωρα αν αυτα που ζουμε στα σχολεια μας ειναι σοβαρα!! Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσοι αδιοριστοι δασκαλοι γερμανικων υπαρχουν,αλλα φυσικα δεν ειναι θεμα διορισμου.Αυτο το σχολειο αλλα και το καθε τετοιο σχολειο θελει το υπουργειο παιδειας να λεγεται πιλοτικο να σχολανε στις 14.00 και αυτα τα extra που κανουν να ειναι χασιμο χρονου.
Να ξεραμε οτι κανουν παραπανω ωρες τα παιδια μας στον να προετοιμαζονται για την επομενη μερα καλυτερα να συμφωνησουμε αλλα σχολανε και τρεχουνε για τα μαθηματα μεχρι το βραδυ.
Ενα αλλο προβλημα που δημιουργειται πολυ φετος ειναι οι καθημερινες μερες που γινονται τα διαφορα σεμιναρια των δασκαλων και οι συνελευσεις.Υπαρχει προβλημα οταν μια ολοκληρη μερα δεν γινεται σχολειο διοτι οι περισσοτεροι γονεις δουλευουν και ετσι δημιουργειται προβλημα στο που θα αφησουν τα παιδια. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτα τα σεμιναρια δεν γινονται απογευματινες ωρες η Σαββατοκυριακα και οι εκλογες των δασκαλων γιατι να μην γινονται και αυτες τα Σαββατοκυριακα? Ουτε για αυτα δεν ειναι υπευθυνοι οι δασκαλοι το ξερουμε.
Ομως αν θα συνεχιστει αυτο το θεατρο του παραλογου που παιζεται ειδικα φετος απεναντι στα παιδια μας (γιατι αυτα τα πληρωνουν) να ξερει ο καθε υπευθυνος οτι θα μας βρει μπροστα τους με διαφορες κινητοποιησεις που δεν θα εχουν ξαναδει ποτε τους. Ηδη συζητητε οτι την επομενη φορα που καποιος απο το υπουργειο θα θελησει να μιλησει στους δασκαλους μια καθημερινη ημερα οι γονεις ειναι αποφασισμενοι να αφησουν τα παιδια στο σχολειο εκεινη την ημερα του σεμιναριου και να κανουν οι ιθυνοντες του υπουργειου οτι καταλαβαινουν ωστε στις 14.00 που θα σχολανε να μας τα παραδωσουν κανονικα.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ 15 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ.
Υ.Π.Ρ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/11/12 20:02

    καταστασι χαος,ενο το 15 σχολειο εχι ολες αυτες της δραστιριοτιτες και τους δασκαλους οπος αγλικα γερμανικα γαλικα σε αλλα σχολεια δεν εχι παρα ενα εκπεδεφτικο μονο για τα βασικα ουτε αγλικα ουτε κατι αλλο,καλα κανετε και παραπονιεστε ,το δικο μου το πεδι που ξεκινισε φετος προτι ταξι και βλεπο αφτα τα χαλια παραπονεθικα στην προτοβαθμια εκπεδεφσι στον διεφθιντη,τουλαχιστον αγλικα του ιπα εστο και περιστασιακα
    δεν προβλεπετε μου ιπε ,τα παραπονα σου στο υπουργιο , θα περασο απο εκι προτα να τα πουμε και βλαπουμε,τον ροτισα απο ποτε ινε στην υπιρεσιατου απο το 1997 και πια ειναι η δουλιασου εκι;;; ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΑ ΑΠΕΤΟΥΜΕ ΕΚΠΕΔΕΦΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/12 20:26

    Oντως το θεατρο του παραλόγου στα σχολεία! Ολα ειναι μια ¨βιτρίνα¨ το υπουργειο Απαιδειας και Αθρησκειας δεν του καιγεται καρφι. Τα παιδεια στο 15ο εχουν καθημερινα γυμναστική αλλα ΔΕΝ υπάρχει κλειστό Γυμναστήριο! Εχουν ξενες γλώσσες αλλα ΔΕΝ υπάρχουν δασκάλοι, Εχουν Εχουν αλλα ΤΙΠΟΤΑ δεν ΕΧΟΥΝ απο το κράτος ουτε τα στοιχειώδη (κιμωλίες και αναλώσιμα αγοράστηκαν με Δωρεες...)
    Αντε και του χρόνου θα έχουμε και τα Τουρκικα στα σχολεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/11/12 19:34

    ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟ 15 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΟΧΙ.ΑΝ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ?ΡΕΖΙΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *