ροή ειδήσεων

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Παρών» θα ψηφίσει τελικά η Δημοκρατική Αριστερά στο νέο πακέτο των μέτρων που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη και με αυτή την... 
...μεσοβέζικη λύση, ουσιαστικά υπέρ των μέτρων, θεωρεί ότι μπορεί να έχει "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο"!

Σημειώνουμε ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ τα 27,5 περίπου θα τα εισπράξουν οι τραπεζίτες για να ανακεφαλαιοποιηθεί το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών τους, αλλά φυσικά θα διατηρήσουν τον έλεγχο και την διοίκησή τους! Μόνο 3,5 δισ. θα δοθούν για χρέη της χώρας.

Δηλαδή και να επιδείξει φιλολαϊκό προφίλ, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση, αφού έτσι ή αλλιώς χρειάζεται πλειοψηφία επί των παρόντων όπου οι παρόντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δημιουργούν αυτή την τεχνητή πλειοψηφία. Δεν τολμούν ούτε καν να απέχουν από την συνεδρίαση υπό τον φόβο κύματος άρνησης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ίσως και από κάποιους της ΝΔ. Μάλιστα στο χθεσινό συμβούλιο του κόμματος 5 από τους 14 ψήφισαν υπέρ των μέτρων!

Η εξέλιξη αυτή αλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που την φέρουν στο 4% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, καταδεικνύουν ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν κόμμα μιας χρήσεως, η στρατηγική εφεδρεία των μνημονιακών, όπως από την αρχή είχε σημειώσει το defencenet.gr.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Φ.Κουφέλης το είπε με σαφήνεια:«Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει συστατικό μας στοιχείο της συγκρότησης και της πολιτικής μας. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».

Καλύτερες πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές που κάνει η ΔΗΜΑΡ, πραγματικά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που ήδη δηλώνουν από την ΔΗΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν και ανέρχονται σε 5, αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε την κεντρική γραμμή, ούτε πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα που παραίδει τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας στος ξένους.

Το θέμα είναι κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει, ειδικά μετά την βεβαιότητα που υπάρχει ότι είτε τα μέτρα ψηφιστούν είτε όχι δεν πρόκειται να δοθεί η δόση άμεσα, όπως μετέδωσαν χθες το Reuters και το Dow Jones Newswire. Μέχρι τον Μάρτιο το πολύ;

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τους τόνους και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση από τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά.

Από την δόση δεν πρόκειται να πέσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αγορά, καθώς είναι απίθανο οι τράπεζες να ανοίξουν τις γραμμές χρηματοδότητησης για πολλούς και διάφορυς λόγους. Και το σφόδρα πιθανό είναι να ζητήσουν νέα μέτρα οι της τρόϊκας από τον ερχόμενο Φεβρουάριο κι όλας.

Και τότε το "πολιτικό τέλος" του Α.Σαμαρά που περιέγραφε χθες η γερμναική εφημερίδα "Φραγκφούρτρ Αλγκεμάϊνε", θα είναι πολύ κοντά, κάνοντάς τον τον τρίτο από τους τέσσερις Έλληνες πρωθυπουργούς της τελευταίας τριετίας που θα έχει θυσιαστεί στον βωμό του τραπεζικού, άπληστου κέρδους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *