ροή ειδήσεων

Ρούχα από… δυο ευρώ το κιλό!

Στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που η αγορά «πνέει τα λοίσθια» και οι επιχειρήσεις «αργοπεθαίνουν», υπάρχουν κάποια μαγαζιά που «γεννιούνται» και καταφέρνουν να επιβιώσουν...
σε πείσμα των καιρών, που θέλουν τους επιχειρηματίες να γονατίζουν υπό το βάρος των χρεών, ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους και καταναλωτές να παραμιλάνε για τις υψηλές τιμές των προϊόντων.

Η Σταυρούλα Λαμπρινού, υπάλληλος ενός μαγαζιού στο Αιγάλεω, που μετράει μόλις 10 ημέρες ζωής, μας μίλησε για το πώς γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας ενός μαγαζιού που θα πουλάει ρούχα με το κιλό, για το αν ανταποκρίθηκε θετικά ο κόσμος, για το φόβο που έχει δημιουργηθεί στην καρδιά των καταναλωτών και για το κράτος, που όπως είπε δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η ιδέα της επιχείρησης

Όπως μας είπε η κ. Λαμπρινού η ιδέα της επιχείρησης γεννήθηκε με αφορμή την οικονομική κρίση και έχοντας κατανοήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος σε μια τέτοια περίοδο.



Τιμές και ποιότητα

«Τα ρούχα μας είναι πολύ οικονομικά. Κάθε ρούχο είναι προζυγισμένο, έχει το ταμπελάκι του, στο οποίο αναγράφεται το βάρος και η τιμή. Δηλαδή ένα ρούχο μπορεί να κοστίζει από δυο μέχρι 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα», αναφέρει. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια δεν πρόκειται για ρούχα χαμηλής ποιότητας. «Είναι ρούχα ελβετικά, γερμανικά και αγγλικά εισαγωγής δικής μας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο φόβος έχει κυριεύσει τους καταναλωτές

Η Σ. Λαμπρινού μίλησε για το φόβο που έχει κυριεύσει πολλούς καταναλωτές, ότι δηλαδή ένα ρούχο πολύ φθηνό είναι συνήθως και κακής ποιότητας. «Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος φοβάται να μπει μέσα σε ένα μαγαζί, γιατί πιστεύει ότι θα βρει ρούχα στο καλάθι, τα οποία έχει συνδυάσει στο μυαλό του με τα χαμηλής ποιότητας ρούχα», λέει συγκεκριμένα.



Θέσεις εργασίας

Ερωτηθείσα για το αν μια τέτοια τακτική αποφέρει και κέρδη σε μια επιχείρηση, που αν μη τι άλλο έχει πολλά έξοδα, απαντά: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι∙ τα ρούχα τόσο κάνουν, αυτές είναι οι τιμές τους, αν όχι τόσο χαμηλές λίγο πιο ακριβές, όχι όμως οι υπερβολικές τιμές που βλέπουμε στις βιτρίνες των μαγαζιών. Και εμάς μας συμφέρει και τον κόσμο», προσθέτοντας πως η επιχείρησή αυτή έχει προσφέρει και πολλές θέσεις εργασίας. «Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην κρίση να μπορούμε να δώσουμε και θέσεις εργασίας στον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά.

«Το κράτος φταίει»

Όσον αφορά για το τι φταίει που οι επιχειρήσεις βάζουν η μία μετά την άλλη «λουκέτο» λέει: Το κράτος, το οποίο θα έπρεπε να δώσει εναύσματα στον επιχειρηματία ώστε να κρατήσει την επιχείρησή του, γιατί εάν ένας επιχειρηματίας αναγκάζεται να βάζει το ρούχο σε πολύ υψηλή τιμή δεν βγαίνει οικονομικά, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Τι να πρωτοπληρώσει; Το προσωπικό; Τα πάγια έξοδα;

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο», τονίζει και σημειώνει πως «οι καταναλωτές πλέον επιλέγουν να πάρουν τα απολύτως απαραίτητα. Δεν έχουν χρήματα ούτε να ντύσουν τα παιδιά τους, ούτε και να ντύσουν τον εαυτό τους. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ας μην κρυβόμαστε».



Η ανταπόκριση του κόσμου

Η ταμπέλα του μαγαζιού γράφει με μεγάλα γράμματα «ρούχα με το κιλό» και οι πελάτες από περιέργεια αρχικά μπαίνουν για να δουν φοβισμένοι και διστακτικοί. Όμως, σύμφωνα με την κ. Σταυρούλα «όταν ακουμπάνε το ρούχο δεν πιστεύουν στα μάτια τους πώς μπορεί αυτό το προϊόν να ανταποκρίνεται στην τιμή που αναγράφεται πάνω του. Οι περισσότεροι έρχονται στο ταμείο και με ρωτάνε: Είστε σίγουρη ότι είναι αυτή η τιμή; Μήπως έχετε κάνει κάποιο λάθος;», λέει με υπερηφάνεια.

Ας ελπίσουμε πως η δημιουργία αυτής της μικρής επιχείρησης θα σταθεί αφορμή για τη «γέννηση» ακόμα περισσότερων, που θα σφίγγουν το χέρι του καταναλωτή και θα γυρνάνε την πλάτη στην οικονομική κρίση, που ας μην γελιόμαστε, μας έχει μετατρέψει σε ανθρώπινες αριθμομηχανές!
Ρεπορτάζ Φωτεινή Παπαδάκη
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου
paraskhnio.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Με την σημερινή οικονομική κρίση ανοίγουν ολοένα και περισσότερα μαγαζιά που πουλάνε ρούχα με το κιλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/14 19:01

      Επειδή ενδιαφέρομαι Μου δίνετε το τηλέφωνο σας;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/13 09:43

    μήπως ξέρει κάποιος τη διέυθυνση του καταστήματος bazaar?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/13 22:15

      λεωφορος ηρακλειου 157 Ν.ιωνια

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *