ροή ειδήσεων

Τι είναι το ναρκωτικό σίσα που περιέχει υγρό μπαταρίας αυτοκινήτου ή χλωρίνη

Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η "κόκα των φτωχών" περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο εως και 24 ώρες και πωλείται στην τιμή των 2 ή 3 ευρώ η δόση...

"Είναι 10 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη" λέει η επιστημονική υπέυθυνη του ΕΚΤΕΠΝ.
Το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες. Για αυτό το πολύ σοβαρό θεμα ενημερώθηκε χθες η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Το σίσα πιθανοτατα προέρχεται απο τις αραβικές χώρες και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα λέει στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) Μανίνα Τερζίδου.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΣΑ
Το σίσα περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Η ΦΤΗΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΤΗΝ "ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ"
Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οπως δήλωσε στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) Μανίνα Τερζίδου "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα την εμφάνιση μεγάλου αριθμού συνθετικών ουσιών, ειναι περίπου 30 με 40 νέες ουσίες το χρόνο και έχουμε συσσωρεύσει περίπου 200 ουσίες κυρίως με μεθαμφεταμίνη. Είναι ουσίες διεγερτικές που παράγονται από νόμιμες πρώτες ύλες σε υποτυπώδη εργαστήρια με ελάχιστες χημκές γνώσεις, επομένως ειναι φθηνές και έρχονται να υποκαταστήσουν την κοκαϊνη και την ηρωίνη. Το σίσα είναι η πρώτη ουσία που από την Ελλάδα εξαπλώθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο.

"ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΙΣΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ"
Το σίσα εξηγεί η κυρία Τερζίδου "κυρίως καπνίζεται αλλά έχουμε και αναφορές για την ενέσιμη χρήση της. Ατομα που έχουν κάνει χρήση του νέου ναρκωτικού αναφέρουν πως είναι 10 φορές πιο ισχυρό σε αποτέλεσμα από τη ηρωίνη. Είναι μια ουσία αρκετά διαδεδομένη στις πιάτσες γιατί ειναι και πολύ φτηνή. Και δυστυχώς το σίσα σχετίζεται με την εξαρση του ιού HIV που έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια".
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/8/13 13:59

    "Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις." Αυτο μου θυμιζει ενα live του Πανουση "Και να τα δείς μονο εθίζεσαι, γινεσαι που***α, τσαντάκιας, πεφτεις κατω. ..." Ειπα να δω ενα αρθρο να μαθω τι ειναι η σισα αλλα κλασικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *