ροή ειδήσεων

Δικαστική παρέμβαση για την προκλητική εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από τις περικοπές μισθών και συντάξεων

Αδικημένοι δηλώνουν οι ίδιοι!
Σάλος προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν από τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων μετά από μία μίνι-απεργία... που ζήτημα να διήρκησε περισσότερο από 15 λεπτά!
Η συγκεκριμένη προκλητική εξαίρεση εκτός όμως από την οργή του λαού προκάλεσε και τη δικαστική παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διονύσιος Λασκαράτος, άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, εισηγούμενος στην ολομέλεια του σώματος την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής. Όπως υποστηρίζει, η αυτοτέλεια της Βουλής που προβλέπεται από τον κανονισμό της, αφορά μόνο θεσμικά θέματα και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.

Η απόφαση της ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται έως το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να προκαλούν και μάλιστα ο σύλλογός τους έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για άδικη κριτική που υφίστανται.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι έχουν υποστεί μειώσεις και περικοπές ενώ έχουν καταργηθεί αρκετά επιδόματα.

Όλη η ανακοίνωση

"Για μια ακόμη φορά, εμείς, οι εργαζόμενοι της Βουλής, βρεθήκαμε στο στόχαστρο μιας άδικης κριτικής, που λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας την οποία αυτή δημιουργεί, βρίσκει, τελικά,
απήχηση στην κοινωνία.

Συναισθανόμαστε πλήρως τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα.Γνωρίζουμε τις θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας, διότι συμμετέχουμε σε αυτές. Συμμετέχουμε ενεργά, αφού υφιστάμεθα περικοπές στις αποδοχές μας όπως
και όλοι οι εργαζόμενοι.

Για το λόγο αυτό αντιδρούμε στις προσπάθειες ορισμένων πλευρών να μας εμφανίσουν ως …ανάλγητους. Ως προνομιούχους. Ως ανθρώπους που αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν. Και είναι λάθος Όπως είναι λάθος να
συμβαίνει για οποιαδήποτε κατηγορία εργαζομένων.

Η αλήθεια είναι ότι:

1. Οι εργαζόμενοι στη Βουλή ακολουθούν όλες τις μειώσεις που επήλθαν με το ενιαίο μισθολόγιο. Παράλληλα, καταργήθηκαν και για εμάς όλα τα επιδόματα όπως τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, και τα
επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης, προσωπικής διαφοράς κ.λπ. Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς.
2.Οι περίφημοι 15ος και 16ος μισθός, έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Το επαναλαμβάνουμε για όσους δεν το καταλαβαίνουν. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
3. Η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή έχει μειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια (και με τον προϋπολογισμό του 2013) κατά 35,2% . Που σημαίνει, για όσους γνωρίζουν, μείωση που φτάνει το 50%, ως προς τις καθαρές αποδοχές.
4. Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζόμενους στη Βουλή είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων.
5. Δεν αμφισβητείται όμως και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, στενού και ευρύτερου.
6. Δεν αμφισβητείται το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή δεν εργάζονται μόνο μέχρι την ολοκλήρωση και ψήφιση νομοσχεδίων, δηλαδή μέχρι και τη 1 ή τις δύο τα ξημερώματα. Χρειάζονται άλλες δύο τουλάχιστον ώρες για να τελειώσουν τα πρακτικά, να περαστούν οι τροπολογίες και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να αποσταλούν την άλλη μέρα νωρίς το πρωί στο αρμόδιο υπουργείο για έλεγχο και στη συνέχεια στο Τυπογραφείο.
7. Δεν αμφισβητείται, τέλος, το γεγονός πως υπάρχουν, και διαρκώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών τα Σαββατοκύριακα.

Δεν ζητούμε να μας … λυπηθούν διότι πέραν του έργου μας εκτελούμε και λειτούργημα. Για το λόγο αυτό άλλωστε είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυνόμαστε.

Απέχει πολύ από το να μας εμφανίζουν ως golden boys του δημοσίου και να γράφουν ή να λένε ψευδέστατα ώς ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος στη Βουλή, υποχρεωτικής μάλιστα εκπαίδευσης, λαμβάνει 1900 ευρώ καθαρά".
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/12 17:10

    Ωραία τα λέτε βρε παιδιά αλλά μπορείτε να μου πείτε γιατί να παίρνετε τα ενοίκια από τα μαγαζιά της βουλής? Δικά σας είναι? Και γιατί να λαμβάνετε το 7% από κάθε τιμολόγιο της βουλής υπέρ του ταμείου σας? Και τα τόσα άλλα φανερά και κρυφά ίσως επιδόματα και διευκολύνσεις που δεν "τολμάτε" να αναφέρετε. Αυτό δεν είναι κατάφορη προνομιακή μεταχείριση? Και μην μας κλαίγεστε ότι εργάζεστε υπερωριακά μέχρι αργά το βράδυ γιατί φαντάζομαι πληρώνεστε τις υπερωρίες αυτές και γνωρίζατε τις συνθήκες εργασίας δεν σας πήραν με το ζόρι, αντιθέτως με βίσμα και παρακαλετά μπήκατε στην βουλή, λοιπόν μην παραπονιέστε γιατί υπάρχει και ο "ιδιωτικός" τομέας αν σας βαστάει να βγείτε να δουλέψετε, όπου εκεί ένας απλός προϊστάμενος τμήματος σε ξενοδοχείο εργάζεται έως και 110 ώρες την εβδομάδα με το 1/3 των απολαβών σας και με την Δαμοκλια σπάθη πάνω από το κεφάλι του κάθε μέρα και όταν συνταξιοδοτηθεί δεν θα πάρει 60 μισθούς (260.000 Ευρώ) αλλά ίσως και τίποτα αν έχει αλλάξει τελευταία εργοδότη. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/12 17:17

    Κύριε Λασκαράτο και εσείς δικαστικοί και αιρετοί άρχοντες του τόπου αυτού, πολύ νωρίς "ξυπνήσατε" και "ενδιαφερθήκατε" για τα απαράδεκτα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής. Τόσα χρόνια τι κάνατε? Γιατί δεν τηρούσατε τον άρθρο του συντάγματος περί "ισότητας" των Ελλήνων Πολιτών? Αλλά θα μου πεις, ο παπάς πρώτα τα γένια του ευλογεί. Θα ήθελα όμως να μου απαντήσετε στην επόμενη ερώτηση. Θα απαιτήσετε την επιστροφή των υπέρογκων ποσών που εισέπραξαν όσοι από αυτούς συνταξιοδοτήθηκαν από το 2007 και μετά καθώς και τα τόσα άλλα προνόμια (ενοίκια, 7% υπέρ τιμολογίου κτλ)??? Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *