ροή ειδήσεων

Εξυπνα φώτα για τους δρόμους

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της δαπάνης για τον φωτισμό των δρόμων του Λονδίνου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης...
Ετσι, τα επόμενα τέσσερα χρόνια περίπου 14.000 στύλοι φωτισμού στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας θα ενταχθούν σε ένα έξυπνο δίκτυο, ο έλεγχος του οποίου θα μπορεί να γίνεται τοπικά μέσω εφαρμογής για το iPad ή κάθε άλλης ανάλογης φορητής συσκευής.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους εργαζόμενους στον τομέα της συντήρησης να προσαρμόζουν εύκολα και γρήγορα την ένταση του φωτισμού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις ανάγκες ανά περιοχή. Επιπλέον, θα έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης του δικτύου, με άμεση ενημέρωση για τυχόν βλάβες, καμένες λάμπες και αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με το West London Today, το σχετικό κονδύλι για την αναβάθμιση των φανοστατών και την ανάπτυξη ενός έξυπνου δικτύου φωτισμού των δρόμων ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2015 η εξοικονόμηση που θα προκύψει θα ανέρχεται ετησίως περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.
himaira.blogspot.com




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *