ροή ειδήσεων

Εγκύκλιος σοκ! Σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ από τις Υπηρεσίες που δεν έστειλαν λίστες

Όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου παίρνει η μπάλα από την άρνηση των δημάρχων αλλά και των συνδικαλιστών να αποστείλουν τις λίστες με τις διαθεσιμότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο....


"...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων. "

Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με την μισθοδοσία αφού οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει την μισθοδοσία.

Αυτό που θα δούμε να γίνεται αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, είναι να τεθούν όλοι οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ διοικητικού που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε διαθεσιμότητα και κατόπιν να ζητήσει το υπουργείο από τους ίδιους τους υπαλλήλους και τις οικονομικές υπηρεσίες να βεβαιώσουν τις εξαιρέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατηγορία αυτή των υπαλλήλων θα υπάρξει «κάθετη» μείωση των αποδοχών τους στο 75% του βασικού τους μισθού, η οποία θα αποκατασταθεί μόνον όταν οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες τους βεβαιώσουν ότι εξαιρούνται.
Όπως προβλέπεται ο υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει το 75% του μισθού του.
pelop


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *