ροή ειδήσεων

Φοβούνται ότι η Ελλάδα θα "πέσει στην αγκαλιά της Κίνας ή της Ρωσίας" οι Γερμανοί επιχειρηματίες

Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου...
Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».
Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».
«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιταλίας, ο Γερμανός επιχειρηματίας κάνει λόγο για «ανησυχητική περίπτωση, καθώς», όπως λέει, «η κοινωνία δεν έχει εκσυγχρονιστεί». Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει, εκτιμά, «να συνεχίσει να ασκεί πίεση στους Ιταλούς, καθώς διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτε» στην χώρα.
«Πρέπει η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης. Πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους εκεί ότι χωρίς ανταγωνισμό και προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει τίποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δέχονται παραγγελίες και δεν θα επιτύχουν ευημερία», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος σχετικά με την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, ως αυτού που επιβάλλει την πειθαρχία, ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εκτιμά ότι οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι Γερμανοί συχνά διαπραγματεύονται άμεσα και πολύ σκληρά, δεν προσπαθούν να εκφραστούν προσεκτικά σε σχέση με τις δυσάρεστες πραγματικότητες, αλλά παρουσιάζουν τις απαιτήσεις τους ορθά-κοφτά.
«Κανείς όμως δεν αυξάνει τις εισαγωγές γερμανικών προϊόντων, επειδή συμπαθεί τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο κ. Μπέρνερ και προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει «επειδή τα γερμανικά προϊόντα είναι καλύτερα από τα προϊόντα των ανταγωνιστών, είτε ποιοτικώς, είτε από την άποψη της τιμής, είτε από την άποψη της αξιοπιστίας».
Εκφράζει μάλιστα την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για τις επιδόσεις των γερμανικών εξαγωγών, επισημαίνοντας ότι φέτος οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 4%, ενώ το 2013 η αύξηση ενδεχομένως να φθάσει το 5%, «λόγω και της βελτίωσης που αναμένεται να παρουσιάσει η κατάσταση του διεθνούς εμπορίου».
Τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα, εξηγεί, είναι τα μηχανήματα, τα οχήματα, τα χημικά και τα μεταλλικά προϊόντα, ενώ νέες ευκαιρίες θεωρεί ότι θα προκύψουν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, ειδικά στους μηχανικούς αλλά και στον τομέα της υγείας.
kourdistoportocali

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. ΈΛΛΗΝΑΣ17/11/12 10:52

    Δηλαδή με αυτά που μας λέει το άρθρο είναι ότι οι Γερμανοί το μόνο που θέλουν είναι να βολέψουν τον κολαράκο τους. Αν φύγουμε από την Ευρωζώνη εμείς θα κερδίσουμε με την βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας και οι Γερμανοί έχουν μόνο να χάσουν. Είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πάση θυσία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα έχει μείνει ούτε ένας Έλληνας πολίτης. Θα μας ξεκάνουν από την φορολογία που δεν θα έχουμε να φάμε, τα φάρμακα δηλητήριο που μας πλασάρουν, και τέλος οι λαθρομετανάστες θα είναι πλειοψηφία και θα γκρεμίσουν κάθε τι Ελληνικό. Τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα, και μέχρι τότε στην βουλή μας θα έχουμε βουλευτές Τούρκους, Αλβανούς, Πακιστανούς κλπ.
    Θα μας ξεγράψουν από τον χάρτη γιατί δεν συμμεριζόμαστε τα συμφέροντά τους. Έχουμε ήδη δικτατορία και εμείς ακόμα κοιμόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *