ροή ειδήσεων

Μύκονος–Σαντορίνη-Ρόδος-Καστελόριζο… Η ομορφιά μέσα στο χάος

“Ελευθερία” και “ισότητα” δεν σημαίνει “ναί” στο χάος…
Πολλοί έρχονται στην Ελλάδα γιατί έχει πολλά ωραϊα μέρη αλλά και για να γνωρίσουν τις τοπικές παραδόσεις. Ολες οι χώρες έχουν ωραία μέρη αλλά στο εξωτερικό τα ωραία μέρη... τα κάνουν να φαίνονται ωραιότερα ενώ στην Ελλάδα με το καιρό τα εξαφανίζουν.
Οι ακριβές τιμές, η έλλειψη ασφάλειας λόγω του κύματος των δύο και πλέον εκατομμυρίων μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα, οι καθημερινοί φόνοι, οι καθημερινές κλεψιές και οι καθημερινοί βιασμοί σίγουρα μειώνουν την επισκεψιμότητα πολλών τουριστικών περιοχών. Το συμφέρον να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση είναι κάτι που κρύβεται πίσω απο την “παιδική αφέλεια” πολλών πολιτικών αρχηγών.
Ο Ευρωπαικός Νότος έχει πολλά οικονομικά προβλήματα. H Ελλάδα επιπλέον έχει και πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας από τη παρουσία μεταναστών αμφιβόλων προσόντων που προσπαθούν να βρούν δουλειά για να επιβιώσουν ενώ λεφτά δεν υπάρχουν… με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα. Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει τη νύχτα. Αυτό δεν
γινόταν παλιά. Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ.


Ο “χαλαρός” εκσυγχρονισμός έφερε το “ρατσισμό…”
Στο προσκήνιο, με τη πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν ανθελληνικοί και αντιρατσιστικοί δήθεν νόμοι (προφανώς ψηφίστηκαν κατά παραγγελία) αλλά και παρεμβάσεις απο διεθνείς αλληλοσυνδεόμενες οργανώσεις δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.
Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν αυτές οι οργανώσεις και όσα υποστηρίζουν είναι εκ των προτέρων προδιαγεγραμμένα και αναμενόμενα. Το περίεργο είναι, ότι ενώ στο εξωτερικό είναι γνωστό στον κόσμο (!) ποιοί βάζουν σε κίνηση αυτές τις οργανώσεις και δεν τους δίνει κανένας σημασία πλήν των εργαζομένων σε αυτές, στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναδεικνύουν με ευλάβεια τις κινήσεις τους. Οι οργανώσεις αυτές προσφέρουν ένα “χέρι βοήθειας” σε όποιο απο τα κόμματα το χρειάζεται.για να συμπληρωθεί η εικόνα μιάς άθλιας διαχρονικής διακυβέρνησης που επι μισό και πλέον αιώνα κατέστρεψε χάριν της ελευθερίας και του εκσυγχρονισμού (;) ότι στεκόταν στο διάβα της.

Να κλείσουν τα σύνορα. Οχι στην εισαγόμενη παρανομία.
Η Ελλάδα δεν μπορεί στην κατάσταση που είναι να δέχεται μετανάστες νόμιμους ή όχι. Η οικονομία της δεν έχει τη δυνατότητα να τους απορροφήσει. Το θέμα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε ρατσιστικό, η απλή αριθμητική το λέει. Οσοι δεν έμαθαν μέχρι τώρα αριθμητική να ξαναπάνε στο σχολείο να μάθουν. Αν πούν στο εξωτερικό αυτά που λένε στην Ελλάδα θα φάνε “πόρτα”.
H φιλανθρωπία και η ευαισθησία απέναντι στον ανθρώπινο πόνο υπάρχουν, όταν συνυπάρχει ψυχική διάθεση, διανοητική επάρκεια. καθαρή διάνοια και περίσσεια χρημάτων και πόρων. Οτι δραστηριότητες προκύψουν θα πρέπει δε να σέβονται το σύνταγμα και τους υπάρχοντες νόμους του κράτους αλλοιώς η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται βοήθεια εκ των έξω για να διαλυθεί. Θα διαλυθεί απο μόνη της. Η Ελλάδα χρεοκόπησε πρώτα στις αρχές και στις αξίες της και μετά στην οικονομία.
Στην Ελλάδα δεν υφίστανται οι αναγκαίες προυποθέσεις και συνθήκες για να ευνοείται η νόμιμη ή η παράνομη μετανάστευση, μόνο κάτι πολιτικά περιττώματα υπάρχουν και κάτι άθλιοι που βυθίζουν τη χώρα χάριν του ενός ή του άλλου συμπλέγματος συμφερόντων, κεκαλυμμένων ή όχι.
Ενα ερώτημα που υπάρχει απο πολλούς πολίτες είναι, “γιατί να δίνεται τόσο εύκολα πολιτικό άσυλο ή Ελληνικό διαβατήριο σε μετανάστες αντί μιας άδειας μακράς διάρκειας παραμονής”. Πολλοί λένε για ψηφοθηρία, άλλοι γιατί υπάρχει συμφωνία με κάποιους πλούσιους Αραβες, άλλοι γιατί στήνεται ένα μουσουλμανικό κράτος στη Θράκη. Εμένα πιθανότερο μου φαίνεται το τελευταίο. H δημιουργία νέων κρατών φαϊνεται ότι θα προηγηθεί άλλων μεταβολών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ασύμμετρη ανάπτυξη και το φιάσκο της τουριστικής βιομηχανίας
Στην Ελλάδα ο τουρισμός, η οικοδομή και τα δημόσια έργα είναι οι μόνες αναπτυξιακές δραστηριότητες. Η αγροτική και βιομηχανική παραγωγή έχουν χάσει από χρόνια το τραίνο της ανάπτυξης, της έρευνας και τεχνολογίας. Τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι στον πάτο σε διεθνές επίπεδο, σαν αποτέλεσμα ξένων επεμβάσεων, συνεχώς λανθασμένων κομματικών επιλογών, αναξιοκρατίας, έλλειψης σχεδιασμού και οργάνωσης στην έρευνα και πολλών άλλων. Ακόμη και τώρα, τα μέλη των ΑΕΙ λειτουργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ανίκανοι να ανταποκριθούν στους καιρούς ενώ δεν πρόσφεραν και δεν προσφέρουν τίποτα στην οικονομία της χώρας. Πρόκειται για χομπίστες των οποίων το χόμπυ πληρώθηκε και πληρώνεται απο δανεικά.
Η ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει να είναι συμμετρική, σπονδυλωτή και με συνέχεια, με ολιστική αντίληψη της συνευθύνης και του αποτελέσματος. Κάθε χώρα θα πρέπει να έχει ταυτόχρονη αύξηση όλων των τομέων της παραγωγής της και όχι μόνον κάποιων εξ αυτών π.χ. του τουρισμού και της γεωργίας. Αυτό είναι αναγκαίο, ώστε αν ένας τομέας για κάποιους λόγους σε κάποια περίοδο δεν αποδώσει τα δέοντα, να παράγει ένας άλλος τομέας χωρίς να βουλιάξει η οικονομία. Κάτω από αυτή την οπτική γωνία, απόψεις περί ανάπτυξης μόνο της τουριστικής βιομηχανίας που ακουγόντουσαν παλιά αν όχι μειοδοτικές εξ αρχής, εν τη πράξει αποδείχτηκαν ότι ήσαν…
Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηρίζεται σε δανεικά, σε στήριξη μη παραγωγικών επιχειρήσεων, σε αύξηση των θέσεων στο δημόσιο και σε κοινωφελείς εργασίες που δεν παράγουν, σε περαιτέρω επιβάρυνση των ΔΕΚΟ, σε αύξηση των τιμών των προιόντων, σε φοροεισπρακτικές λογικές άνισης κατανομής του φορολογικού βάρους, σε αναξιοκρατικές προσλήψεις στις θέσεις-κλειδιά της κοινωνίας και σε κάθε λογής αντιπαραγωγικές διαδικασίες.
ΥΓ. Νησιά όπως το Καστελόριζο και η Ζουράφα θα έπρεπε να προβάλλονται στα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας και θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τουρισμού αυτών των περιοχών. Ναί και η Ζουράφα θα έπρεπε να έχει τουρισμό…!
zcode-gr.blogspot.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *