ροή ειδήσεων

Με φέρετρα και στεφάνια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ - ΟΤΑ (φωτό)

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν η ΠΟΕ - ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ. Αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ βρίσκονται έξω από το υπουργείο μαζί με τους εργαζομένους της ΑΔΕΔΥ...

Οι εργαζόμενοι στους δήμους εμφανίστηκαν με φέρετρα και στεφάνια στην προσυγκέντρωσή τους στην πλατεία Καραΐσκάκη, προτάσσοντας την έντονη αγανάκτησή τους.

Εν τω μεταξύ, σκληρά αντέδρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο χθεσινό τελεσίγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο αναφερόταν ότι η παράλειψη αποστολής των στοιχείων του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα θα αποβεί τελικά σε βάρος υπαλλήλων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν το υπουργείο δεν λάβει τα ονόματα, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως η συγκυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «αφού δεν μπόρεσαν με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, μέσα στο αδιέξοδο και την απόγνωσή τους, επιστρατεύουν το τελευταίο τους όπλο, που είναι ο εκβιασμός».

«Η ανθρωποφαγία δεν θα περάσει», αναφέρεται, ενώ προστίθεται, «Αλλωστε το ξέρουν πολύ καλά τόσο ο Υπουργός, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος κ. Αντώνης Μανιτάκης, όσο και η συγκυβέρνηση, ότι χωρίς Διαπιστωτική Πράξη κανένας εργαζόμενος δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι τις απειλές περί περικοπής των αποδοχών στο 75% όλων των εργαζομένων Δ.Ε. Διοικητικού κ.λπ. Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου «μόνο ως αστείο τις εκλαμβάνει».





Πηγή: newpost.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/12 18:21

    Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι στους οτα. Τόσα χρόνια κοιμόσασταν ήσυχα ξέροντας ότι δεν θα σας αγγίξει κανείς. Με τις λούφες σας, τις πασέντσες σας. Πηγαίνατε για ψώνια εν ώρα εργασία σας, στο οδοντίατρο, για να έχετε ένα ξέγνοιστο απογευματινό και ένα ωραίο Σαββατοκύριακο. Αντε στα σπιτάκια σας τώρα γιατί όλοι θέλατε το Δημόσιο για το εφάπαξ για τη συνταξάρα. Τον οικοδόμο, τους τεχνίτες και άλλα βαριά επαγγέλματα τα σκεφτήκατε. Γιαυτό είστε όλοι με δάνεια, Γιατί είχατε τη σηγουριά, Περαστικά. Εχει παιδιά με σπουδές, γιατί να είναι απ έξω. Μήπως ξέρατε και τι σας γινότανε με την εργασία που σας ανέθεταν. Πόσα ντουβάρια υπάρχουν στο Δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/12 19:34

      DEN HTAN OLOI FILE OPOS TA LES YPARXOUN KAI DOULEUTARADES.
      ESY ME TH ASXOLISEI??????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/11/12 20:39

      Αγαπητε φίλε 6.21 μ.μ. πράγματι στο Δημόσιο ειχες την σιγουριά που εσυ ισως δεν ειχες και δεν εχεις αλλα σε ολα τα επαγγέλματα υπαρχουν παντα αυτοι που δουλευουν πολύ αυτοί που δουλεύουν λιγότερο και αυτοί που λουφάρουν , η διαφορα ειναι και το αναγνωριζω οτι δεν σε απέλυσαν τοσο ευκολα...οπως το ¨αφεντικό" στον ιδιωτικό τομέα. αλλα αυτη η χαρα σου προς τι; επειδη θα μείνουν και αλλοι ανθρωποι - συνανθρωποι σου αανεργοι που πληρωναν τους φορους τους τις εισφορές τους για να υπάρχουν οι συνταξεις, τα επιδοματα ανεργίας, το μαγαζι σου ανοικτό;και ψιτ ντουβάρι εισαι και φαίνεσαι ...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/11/12 11:47

      Tωρα ξαφνικά γίνανε οοοολοι οι ιδιωτικοί αποψοι επαγγελματίες και υπάλληλοι και μόνο οι δημόσιοι ειναι οι τεμπέληδες, το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο ημουνα εξω απο τις αφίξεις και απο την τζαμαρία εβλεπα τους υπαλληλους του RENT A CAR μια χαρα να παίζουν και αυτοί την πασιέντζα τους .....αρα παντού υπάρχουν καλοί και κακοί...τωρα αναακαλύψατε το 5μερο; και λυσάξατε ακόμα και αυτο απο το ΄81 που εφαρμόζετε το 2012 σας πείραξε..αμαν πια

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/12 19:21

    AYRIO ANAKINONOUN OTI KLEINOUN H PAIDIKOI STATHMOI DHMOY RODOY,ME APOTELESMA APOLEIONTE APO MONIMO EOS AOPISTOU XRONOU YPALHLOI.
    SEIRA EXOY H DEYAP POY EXEI OLLA TA BYSMATA MESA POU EINAI APOFITOI LYKEIOY KAI TOUS EXOUN BALEI OTI EINAI PANEPISTIMIOY.

    KRIMAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *