ροή ειδήσεων

Μέσω παραχωρήσεων η αξιοποίηση των δώδεκα λιμενικών υπηρεσιών

Επενδυτικό ενδιαφέρον για είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων σε τουλάχιστον 12 λιμενικές υπηρεσίες διαπιστώνεται, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος... παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών. Μεταξύ αυτών είναι Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal, ναυπηγοεπισκευή, Cruise Terminal, Real Estate, μαρίνες, κατάλοιπα και ηλεκτρισμός.

Ως προς το χρονικό ορίζοντα των ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι προϋπόθεση για την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς και των 10 περιφερειακών λιμανιών, είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και η εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στις ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτό των παραχωρήσεων χωρίς να αποκλείεται και σε ορισμένες περιπτώσεις η πώληση μετοχών. «Υπάρχουν πολλοί τύποι παραχωρήσεων, όπως του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λιμανιών, της ενοικίασης μιας δραστηριότητας», επισήμανε ο υπουργός. Μέσω συμβάσεων παραχώρησης θα υλοποιούνται και οι εμπορικές δραστηριότητες και δραστηριότητες παροχής λιμενικών υπηρεσιών. Διευκρίνισε ότι, όπου δεν καταστεί εφικτή η προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή, τις εμπορικές λειτουργίες θα διασφαλίζουν οι υπάρχουσες διοικητικές αρχές. «Δεν σημαίνει ότι όλες τις δραστηριότητες που είναι δυνητικά εμπορικά εκμεταλλεύσιμες (είναι πάνω από 56) θα υπάρχουν σε κάθε λιμάνι», ανέφερε ακόμα.
express.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *