ροή ειδήσεων

ΙΣ ΡΟΔΟΥ: Όχι άλλα τούβλα αναποτελεσματικότητας

ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σας κάνει γνωστό ότι εκατοντάδες μέλη του βρίσκονται όπως όλοι, σε δεινή επαγγελματική και οικονομική κατάσταση, αλλά και αδικημένοι από την αδιαφορία... της Πολιτείας απέναντι των υποχρεώσεων της προς τους γιατρούς που προσέφεραν επί δεκαετίες παροχές ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους των πρώην ταμείων του ΕΟΠΥΥ ( ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ). Οι ιατροί αυτοί, βλέπουν εδώ και 3 σχεδόν χρόνια, να τους ταλαιπωρούν και να τους παρακρατούν εισόδημα ήδη φορολογημένο, που το έχουν ανάγκη για να πληρώσουν τις οφειλές τους προς εφορίες και τρίτους και το Ελληνικό Δημόσιο τους εμπαίζει συνεχώς, προβάλλοντας εμπόδια και δαιδαλώδη πλαίσια αποπληρωμής, για να τα καθυστερεί ή ακόμη και με τον σκοπό για να τα γλυτώσει λόγω παραγραφής, ή λόγω μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων για αμοιβές που ανήκουν στους γιατρούς.

Κύριε Πρόεδρε

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να προσέχει και να δείχνει μεγάλη σοβαρότητα όταν εκδίδει ή ανακοινώνει σημαντικούς εγκυκλίους και οδηγίες ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών .

Αυτές, πρέπει να είναι μελετημένες, καθαρές , γρήγορες και αποτελεσματικές, για να δίνουν λύσεις και όχι για να δημιουργούν νέα τούβλα κτισίματος στα ήδη από καιρό υπάρχοντα παλιά τούβλα της γραφειοκρατικής δημόσιας αναποτελεσματικότητας .

Ø Είναι γνωστό ότι οι πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥΥ γιατροί είναι όσοι έχουν κωδικούς ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης αλλά αυτοί που έχουν κωδικούς με το e –DAPY είναι οι συμβασιούχοι δηλαδή περίπου 5000 ιατροί.

Ø Υπάρχουν άλλοι 20.000 αυτοαπασχολούμενοι ιατροί που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, και σε αυτούς οφείλονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτοί τι θα κάνουν, θα πρέπει να συμβληθούν για να πληρωθούν ?

Ø Επιπλέον όπως σας έχουν τονίσει τόσο ο ΠΙΣ όσο και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας που εκπροσωπούν τους 70.000 ιατρούς υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά:

Ø Με ποιους κωδικούς θα μπαίνουν οι γιατροί στο σύστημα της e-ΔΑΠΥ για την καταγραφή των παλαιών (προ 31-12-11) οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ Ασφαλιστικών Ταμείων;

Ø Πως θα αποκτήσουν κλειδάριθμο για το e-ΔΑΠΥ οι γιατροί για να προβούν στην αποτύπωση/καταχώρηση των απαιτήσεών τους στην ειδική εφαρμογή e-ΔΑΠΥ όπως αναφέρεται στο έγγραφό σας ( πράγμα πολύ δύσκολο με τα από 3 χρόνια αναμονής ) .

Ø Ποια είναι τα εκδοθέντα παραστατικά και σε ποια αναφέρεστε ακριβώς ;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι γιατροί, στους περισσότερους Ιατρικούς Συλλόγους, όπως και αυτού της Ρόδου δεν έχουν εκδώσει ΑΠΥ προκαταβολικά για τις δαπάνες που υπέβαλλαν, συμμορφούμενοι με τις σαφείς και επανειλημμένες συστάσεις και γνωμοδοτήσεις του Υπ. Οικονομικών.

Περιμένουμε λοιπόν άμεσα να δώσετε λύση με απλές διαδικασίες για την πληρωμή των χρεών αυτών, ενώ η καταληκτική ημερομηνία που βάλατε, δεν έχει άλλο νόημα παρά μόνο ένα, αυτό για να μην προλάβουν οι γιατροί να εξοφληθούν και το Δημόσιο να επικαρπωθεί τον κάματο τους μειώνοντας τα χρέη του ΕΟΠΥΥ .

Για τον ΙΣΡ

Ο Πρόεδρος Χρήστος Απ. Μαντάς
Ο Γ. Γραμματέας Ιωάννης Μυροφόρου

Ρόδος 21.11.2012
Αριθμός Πρωτοκόλλου:1069/2012

ΠΡΟΣ
ΕΟΠΥΥ
Διεύθυνση πληροφορικής& Οικονομικές υπηρεσίες
Προέδρο
κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο
Λεωφ. Κηφισίας 39 Αθήνα
Κοινοποίηση . : ΠΙΣ - Ιατρικοί Σύλλογοι Χώρας

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις επί του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ (Ανακοίνωση προς όλους τους πιστοποιημένους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ 16/11/2012) 


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *