ροή ειδήσεων

Μπερίσα: Όπου υπάρχουν Αλβανοί πρέπει να εργαστούν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της εθνικής επανένωσης

Καταλυτική η βοήθεια Σαμαρά όταν ήταν υπουργός εξωτερικών
Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και στην εθνική επανένωση των αλβανών όπου κι αν βρίσκονται...
Έτσι σε μια εκδήλωση για την 50ή επέτειο από τη δημιουργία του υκείου «Ισμαήλ Κεμάλι» στα Τίρανα όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν γνωστοί αλβανοί ακαδημαϊκοί, καθηγητές κ.α., ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Σαλί Μπερίσα, κατά το ευχετήριο μήνυμά του, αφού συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες και το κατόρθωμά τους να κρατήσουν ψηλά το όνομα του σχολείου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που ζωγράφισαν οι μαθητές στους διαδρόμους του σχολείου.

"Εντυπωσιάστηκα από τους τοίχους του διαδρόμου όπου υπήρχαν χάρτες, όπου δεν είχε ξεχαστεί κανένα από τα αλβανικά εδάφη, η 100η επέτειο της ανεξαρτησίας είναι μια υπενθύμιση σε όλους τους Αλβανούς ότι τα εθνικά τους εδάφη θα πρέπει να είναι εθνικά στη συνείδηση του κάθε αλβανού πολίτη, η ελευθερία των Αλβανών των Σκοπίων, του Μαυροβούνιου και της Σερβίας είναι θυσία για κάθε αλβανό", δήλωσε ο Μπερίσα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, το όνειρο για την Εθνική Ένωση των Αλβανών πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.

"Όπου κι αν ζούμε εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ενωθούμε μεταξύ μας και να κάνουμε πράξη στην Ευρώπη το πιο όμορφο όνειρο, το όνειρο της εθνικής επανένωσης" τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από τρεις μέρες σε συνέδριο για τον ρόλο του Κοσσυφοπεδίου στη δημιουργία του αλβανικού κράτους, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για το «φυσικό δικαίωμα» των αλβανών να ενωθούν σε μια χώρα.
Aftonomi.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *