ροή ειδήσεων

«Όχι» στο κλείσιμο του κέντρου από τον δήμαρχο Ρόδου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Μία ακόμη μελέτη στις τόσες που συντάχτηκαν και βρίσκονται...


στα συρτάρια των υπηρεσιών του δήμου υπόσχεται λύση στο κυκλοφορικό πρόβλημα της πόλης μας.
Η νέα μελέτη που συντάχθηκε από συγκοινωνιολόγους της εταιρείας Denco, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, παρουσιάστηκε χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του νησιού και στοχεύει στη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος, Μανόλης
Σαββής, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η παρουσίαση της μελέτης πραγματοποιήθηκε από τον συγκοινωνιολόγο Χρυσόστομο Ριζομυλιώτη.
Μέρος της μελέτης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος, θα εφαρμοστεί πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο κέντρο της πόλης, για την εφαρμογή της μελέτης, θα είναι προσαρμοσμένες στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Ρόδου. Η μελέτη, υπογράμμισε ο δήμαρχος, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου γρήγορα οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ξεκινήσει η εφαρμογή της.
«Η κυκλοφοριακή μελέτη που συντάχθηκε λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία από προηγούμενες μελέτες και την σημερινή κατάσταση.
Ο μελετητής παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία ανάλυσης, που συγκεντρώθηκαν με όλες τις μεθόδους , μετά από την έρευνα που έγινε το καλοκαίρι.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα μας εξέπληξαν. Στόχος μας είναι με την εφαρμογή
της μελέτης να βελτιωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο μας και η κίνηση των πεζών την χρήση ήπιων μέσων κυκλοφορίας», σημείωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Από τον δήμαρχο πάντως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο απαγόρευση εισόδου στο κέντρο της πόλης μας για τα οχήματα, χαρακτηρίζοντας αυτή την πρόταση που κατά καιρούς κατατίθεται στο τραπέζι τελείως ‘‘εγκεφαλική που δεν μελετηθεί’’. Σε πρώτη φάση η δημοτική αρχή με βάση την μελέτη
που κατατέθηκε θα προχωρήσει στις πεζοδρομήσεις οδών, στην αλλαγή κατευθύνσεων δρόμων,
στην βελτίωση κόμβων, αλλά και στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
«Δεν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του κέντρου, δίχως να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον κόσμο που κατεβαίνει στο κέντρο για να διευθετήσει τις δουλειές του. Το κλείσιμο του κέντρου είναι μια πρόταση τελείως εγκεφαλική που δεν έχει μελετηθεί και λέγεται κατά καιρούς», είπε.
proodos.net


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/12 12:41

    ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ:
    α) ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΕΙΤΕ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ
    β) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΣΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ <>ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΣΤΑ 4-5 ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΡΩΤΑ :AΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ? ΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΜΑΣ Η ΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/12 17:32

    Πάλι για "ποδηλατόδρομους" διαβάζω και θυμάμαι τα τόσα πεταμένα λεφτά που ξοδεύτηκαν χωρίς αποτέλεσμα και κανείς μα κανείς δεν ζήτησε ευθύνες για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Πάλι για μελέτες και πεταμένα λεφτά των πολιτών διαβάζω αλλά αν είναι και σαν τα μέτρα της παλιάς πόλης όπου "σκουριάζουν" στην κυριολεξία εν αχρηστία κάποια μηχανήματα διέλευσης οχημάτων που κόστισαν ποιός ξέρει πόσα χρήματα. Επειδή λοιπόν κύριε Δήμαρχε θέλω να σε προλάβω ότι κάνω κριτική χωρίς να έχω λύση, θα σου πω την γνώμη μου. Βάλε διόδια "ηλεκτρονικά". Οποιος θέλει να έρθει στο κέντρο θα χρεώνεται με 1 Ευρώ για παράδειγμα. Κάμερες θα χρεώνουν τα αυτοκίνητα και θα τους στέλλουν τον λογαριασμό. Τώρα θα μου πεις θα έχεις αντιδράσεις από τα τουριστικά λεοφωρεία και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Αυτό είναι δική σου υπόθεση..... γιαυτό σε πληρώνουμε για δήμαρχο, βρες την λύση. Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/11/12 18:36

    Η λύση είναι ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα δίκυκλα , αλλά να μου πείτε πώς θα τα χρησιμοποιεί; Όταν στην γωνία σε περιμένει ο γκουσγκούνης για να σε γράψει για κρανάκι! και τα αυτοκίνητα και οι φίλοι του περνάνε από δίπλα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/11/12 19:05

    ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/12 19:23

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΠΑΙΔΙΑ..
    ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ,ΚΙ ΑΦΟΥ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ Ν ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 70 ΑΦΑΝΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ..
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ,ΕΔΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ,ΟΠΟΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ,ΑΝ ΖΟΥΜΕ;)

    ΦΙΛΕ 6:36 ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ: ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ:
    -ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ 7.30 -8.30
    -ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ 7.30-8.30 & 13.30-14.30
    -ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ 7.30-8.30
    -ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 7.30-8.30 & 13.45-14.15
    -ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ
    -ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 2 ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ονομάζει "εγκεφαλική" την απόφαση κλεισίματος κέντρου,γιατί δεν έχουν γίνει λέει μελέτες.αλλά από την άλλη αποφάσισε πεζοδρόμηση και μονοδρομιση δρόμων του κέντρου.αυτό το σκέφτηκε πολύ,η πλήρωσε "ειδικούς" για να τι μελετήσουν;το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία,αφού θα "κλείσει"δρόμους,αλλά και χειρότερα αφού δεν έχει αποφασίσει τι θα απογίνουν τα άλλα αυτοκίνητα που δε θα μπορούν να διέρχονται.θα παρκάρουν έξω;θα χρεώνονται;θα έχουν εναλλάξ κυκλοφορία;θα απαγορεύσει στους υπαλλήλους κέντρου να παρκάρουν κέντρο;απαγόρευση μεταφορικών και φορτηγών μετά τις 9;τι;έτσι στα καλά καθούμενα θα κλείσει δρόμους για πεζούς(υπέρ είμαι),και θα μονοδρομησει τους άλλους;χωρίς εναλλακτική λύση για οδηγούς;θα βάλει και τα ποδήλατα μέσα.εγκεφαλικό θα πάθουμε εμείς κε δήμαρχε από τις ανεγκέφαλες λύσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/11/12 20:43

    Ωχ πάλι θα την πληρώσουμε οι πολίτες με τις "αναθέσεις" σε ημέτερους για να βολευτούν και αυτοί.... τα συνηθισμένα δηλαδή. Εδώ η Ελλάδα χάνεται και αυτοί το βιολί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/11/12 20:49

    Πως είναι δυνατόν κύριε δήμαρχε να βάλεις σε ένα πουγκί 100 φασόλια αφού χωράει μόνο 50? Οσο και να χτυπιέστε, ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξάνει με γεωμετρικούς ρυθμούς. Μια λύση ήταν το παρκάρισμα εκτός δακτυλίου και η μετάβαση των πολιτών στο κέντρο με τακτικά λεωφορεία με πολύ χαμηλό τίμημα (50 σεντς) με παντελή απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της πόλης εκτός λεωφορείων μαζικής μεταφοράς. Το πρόβλημα όμως είναι που θα γίνουν πάρκινγκ χωρίς χρέωση και το άλλο είναι ότι θα χάσει ο δήμος τα έσοδά του από το παρκάρισμα εντός πόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *