ροή ειδήσεων

Κράχ στην χώρα! - Πολιτική αστάθεια λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων

Τις πιο δύσκολες ώρες της περνάει η κυβέρνηση αφού οι δυο πυλώνες της κλυδωνίζονται συνεχώς. Λίγες ημέρες πριν κατατεθουν προς ψήφιση τα μέτρα στην Βουλή μέσω των οποίων... 
...η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα που θα της εξασφαλίσουν την επιβίωσή της, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν αυτό το φορτίο.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη νομοθέτηση των μέτρων διαμηνύοντας σύμφωνα με πληροφορίες: «Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω». Και προσπαθεί με συνεχείς επαφές με την πλευρά Κουβέλη κυρίως να αλλάξει το κλίμα.
Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν φτάνει.

Ενδεικτικό του κλίματος πανικού που υπάρχει είναι οι συνεχείς διαρροές από τα κομματικά επιτελεία για γεγονότα τα οποία διαψεύδει η μια πλευρά και επιβεβαιώνει η άλλη. Όπως για παράδειγμα ότι και σήμερα μίλησαν Κουβέλης - Σαμαράς. Αυτό η ΔΗΜΑΡ δεν το επιβεβαιώνει.

Τα πράγματα είναι τραγικά και στο ΠΑΣΟΚ, όπου από την μια είναι εμφανής πλεον μια προσπάθεια αμφισβήτησης ακόμα και ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από την άλλη, γεγονότα με μείζονα πολιτική σημασία αποδυναμώνουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι καλείται στην Βουλή για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του στην λίστα Λαγκάρντ.

Το θολό τοπίο ενισχύει και το γεγονός ότι στην ΔΗΜΑΡ δεν ξεκαθαρίζουν αν θα καταψηφίσουν τα διαρθρωτικά ή θα δηλώσουν παρών. Το μόνο ξεκάθαρο είναι οτι επιμένει στις θέσεις της για τα μέτρα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. Ότι δηλαδή θα καταψηφίσει.

Τη σκληρή γραμμή επιβεβαιώνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Independent», ο Φώτης Κουβέλης.

Επιμένει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν γίνονται αποδεκτές και υπογραμμίζει ότι η ΔΗΜΑΡ «έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που είναι επώδυνα για την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν βοηθούν στο να πετύχει η χώρα τους στόχους της, καθώς δεν συμβάλουν στη μείωση του χρέους και των δαπανών. Οπως επισημαίνει, είναι ανυποχώρητος στο «όχι» απέναντι σε μέτρα που «συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η αγορά δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της και καθρέφτης της το χρηματιστήριο το οποίο καταποντίζεται. Ο γενικός δείκτης έχει πέσει κάτω από τις 800 μονάδες και η πτώση πλησιάζει το 5%.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/11/12 08:58

    ΟΥΧ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΟΚΙΟ! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/12 19:19

    Σιγά τα ωά! Ολα στοιμένα είναι από την ΕΟΚ και το ΔΝΤ. Λιγη δραματοποίηση, λίγο βρύσιμο μεταξύ τους για να πουν τάχαμου ότι "πάλεψαν" και "ύδρωσαν" και "ηρωϊκά μαχόμενοι" έπεσαν υπέρ ... "μίζας" ημών την επιούσιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/11/12 19:19

    Βάζετε στοίχημα ότι θα του κάνουν και ανδριάντα μαζί με τον ΓΑΠ σαν "ήρωα" της Ελλάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/12 19:27

    Κάθε μήνα μας λένε ότι τα αποθέματα της χώρας φτάνουν για ένα μήνα και κάθε μήνα φτάνουν και περισσεύουν για συντάξεις και μισθούς. Δημιουργούν τεχνικές κρίσεις και ελλείψεις σε φάρμακα και υπηρεσίες για να εκφοβίσουν τους πολίτες και να πιέσουν να περάσουν τα μέτρα της Τροϊκας και των μιζαδόρων τους. Τελικά είμαστε ένας ηλίθιος λαός που επιμένει να ψηφίζει μιζαδόρους και απατεώνες κόμματα. Και μην μου πείτε ότι δεν ήταν αναμενόμενο ο Τσίπρας να κάνει πίσω στην διακυβέρνηση της χώρας (εντολές άνωθεν) και να συγκοιβερνήσουν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ? Αυτες ήταν οι εντολές ΕΟΚ- Αμερικής. Οχι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή και τρέχουμε με λάβαρα και σημαίες σαν κουρδισμένα στρατιωτάκια αλαλάζοντας υπερ των άλλων κομμάτων. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *