ροή ειδήσεων

Citigroup: Εκτόξευση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 40,3% το 2015

Επισημαίνοντας πως ο στόχος για το έλλειμμα το πιο πιθανό είναι ότι θα χαθεί παρά τις εξοικονομήσεις από το PSI, η Citigroup εκτιμά ότι η εκταμίευση...
της τελευταίας δόσης διάσωσης παραμένει αβέβαιη και περιγράφει ως εξαιρετικό δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδας.

Ακόμα και αν εξασφαλίσουν ρευστότητα στη χώρα οι πιστωτές, η Ελλάδα, σύμφωνα με οικονομική ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα η Citigroup, οι προβλέψεις για την οικονομία είναι δυσοίωνες.
Βάσει εκτίμησης που κάνει, το ποσοστό ανεργίας θα εκτοξευτεί στο 36% το 2014 και 40,3% το 2015, με μία μικρή μείωση το 2017, οπότε και προβλέπει ότι θα μειωθεί στο 39,3%.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να το αντέξει μια κοινωνία και προφανώς για τον λόγο αυτό η Citigroup εκτιμά, δίνοντας πιθανότητες 60%, ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει -ή θα αναγκαστεί "ευγενικά"- να εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Σε ό,τι αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας, η Citigroup εκτιμά ότι αυτό θα βαίνει μειούμενο 7,2% για το 2012, 7,4% το 2013, 11,8% το 2014 και 3,7% το 2015.

Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση, θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι το 2016, αυξανόμενη κατά 1,6%.
Πηγή: news247.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *