ροή ειδήσεων

Federturismo Confidustria: Να... οργανωθούμε, ο Νότος, απέναντι σε Ε.Ε. και μεγάλες αγορές

Τουριστική «συμμαχία» για κοινό "μέτωπο" στην Ευρωπαική Επιτροπή, αλλά και καλύτερη αξιοποίηση των τουριστικών προιόντων, προτείνει στα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου να αντιδράσουν στην οικονομική κρίση...

ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Federturismo Confidustria), Renzo Iorio.
Αναμεταδίδουμε από τις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, σταχυολογώντας:



Renzo Iorio

«Πρέπει να δουλέψουμε πιο στενά όλοι μαζί, για να κάνουμε lobbying στην ΕΕ, ώστε να αναβαθμίσει τον τουρισμό σε βασική βιομηχανία για την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα οι Βρυξέλλες δεν είχαν τέτοια πολιτική, εν μέρει επειδή στις ισχυρές βόρειες χώρες υπερέχουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας. Αν πάμε ένας-ένας στην Ευρώπη, δεν θα εισακουσθούμε. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί», τόνισε ο R. Iorio, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το 1ο συνέδριο τουρισμού του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της 28ης διεθνούς έκθεσης Philoxenia.
Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, διαπιστώνονται παγκοσμίως δύο κυρίαρχες τάσεις: η συνεχής αύξηση των τουριστικών ροών για διακοπές αναψυχής και η στροφή προς τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τουρισμό, ένα είδος στο οποίο χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και η Ισπανία, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα.
"Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πρόβλημα της πτωτικής πορείας των οικονομιών μας κι αυτό μας επηρεάζει αρνητικά. Ο τουρισμός αναψυχής είναι σημαντικό κομμάτι των εσόδων μας, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε αυτό τα πεδίο επηρεαζόμαστε από την πτώση του ΑΕΠ,η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία επίσης. Για αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού αναψυχής, ώστε να αναπληρώσουμε αυτή την πτώση», πρόσθεσε.
"Ο κυριότερος εχθρός μας σήμερα είναι η αδυναμία μας, ως πολιτικοί και ως χώρες, να πορευτούμε μαζί. Είμαστε πολύ «κατακερματισμένοι», ως προς τον τρόπο με τον οποίο γινόμαστε γνωστοί στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Το να είμαστε τοπικιστές, όμως, δεν δουλεύει υπέρ μας στην παγκόσμια αγορά, χρειάζεται συνεργασία», σημείωσε.



Αντίστοιχη εκτιμά ότι θα είναι η τάση συνολικότερα για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει η αντίληψη που διαδίδεται και αναπαράγεται μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στις χώρες της περιοχής (προβληματική προσβασιμότητα, ασφάλεια, κοινωνικές αναταραχές), τότε υπάρχει φόβος η αρνητική δημοσιότητα, π.χ., για την Ισπανία, να επηρεάσει τις προοπτικές του τουρισμού.
«Σε αρκετές περιπτώσεις, τα προβλήματα στα μέσα μεταφοράς, λόγω απεργιών για παράδειγμα, λειτουργούν αρνητικότερα για τον τουρισμό, από ό,τι οι κοινωνικές αναταραχές, γιατί οι τουρίστες πλέον έχουν συχνά λιγότερο χρόνο και λιγότερα χρήματα να διαθέσουν στις χώρες όπου ταξιδεύουν, οπότε η προβληματική πρόσβαση, η δυσκολία κίνησης, επηρεάζει τις αποφάσεις τους. Οι υποψήφιοι έχουν πλέον τόσα μέρη να επισκεφτούν, που αν τους δυσκολέψουμε την πρόσβαση, τους χάνουμε», κατέληξε.
Tourism Lobby

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *