ροή ειδήσεων

Κέντρο surf θα δημιουργηθεί στο Πρασονήσι

ΠΕΡΙΊΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙΊ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΊΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΊΟΥ ΤΗΣ ΚΥΎΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στα νέα άμεσα σχέδια του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) καταγράφεται, σύμφωνα... με τις πληροφορίες,
η χρήση της μοναδικής έκτασης του Πρασονησίου της Ρόδου. Με βάση το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τη διοίκηση του Ταμείου και συγκεκριμένα από τους κυρίους Τ. Αθανασόπουλου και Γ. Εμίρη, επιδιώκεται η δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου surf στην περιοχή.
Το νέο σχέδιο, που εκπονείται από το ΤΑΙΠΕΔ, έχει ως στόχο την αξιοποίηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ρόδου. Το πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα τη δημιουργία πακέτου έξι με δέκα ξενοδοχείων «Ξενία», με στόχο να παραχωρηθεί σε διαχειριστή υπερπολυτελών τουριστικών συγκροτημάτων, την ενοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας σε πακέτα (ανά δύο ή τρία ιαματικά λουτρά) και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες..
Τη δημιουργία ενός – δύο παγκόσμιων προορισμών,
όπως είναι το παγκόσμιο κέντρο surf στο Πρασονήσι της Ρόδου. Η δημιουργία δύο ομάδων ακινήτων για κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών μαζί με γήπεδο γκολφ μέσω της ενοποίησης δέκα εκτάσεων και η πώληση πέντε ακινήτων σε ιδιώτες επενδυτές που είναι παγκοσμίως γνωστοί.
Οι ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν ότι Ελληνικά «φιλέτα» θα οδηγήσουν στην προσέλκυση σοβαρών και γνωστών επενδυτών, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στην περαιτέρω προβολή της, με στόχο την αύξηση της τουριστικής της κίνησης.
«Χάνονται» και τα ακίνητα της Μεσαιωνικής
Η δεύτερη μεγάλη μεταβίβαση ακινήτων ολοκληρώνεται για το ΤΑΙΠΕΔ, με την μεταφορά 40 ακινήτων μεγάλης εκτιμώμενης εμπορικής αξίας.
Μεταξύ αυτών και τα ακίνητα που υπάρχουν στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, καθώς και «φιλέτα» όπως αυτό του Πρασονησίου, το οποίο προορίζεται να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά με την παράλληλη λειτουργία δραστηριοτήτων αναψυχής, όπως είναι τα θαλάσσια σπορ.
Το Ταμείο λοιπόν της κυβέρνησης θα πάρει, με το έτσι θέλω, τα ακίνητα της Μεσαιωνικής πόλης, το Πρασονήσι, ακίνητα στην Τσαμπίκα, στον Αρχάγγελο, αλλά και στη Λίνδο, ενώ δεν θα γλιτώσει και η έκταση στ’ Αφάντου.
proodos

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *