ροή ειδήσεων

Βόμβα 15.000.000 ευρώ έπεσε στον δήμο Ρόδου

Χρηματικές απολαβές συνολικού ύψους 152.000 ευρώ καλείται να καταβάλει άμεσα ο δήμος της Ρόδου, σε 37 εργαζόμενους του... πρώην Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με την επωνυμία «Προσχολικά Κέντρα Δήμου Ροδίων». Στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν – την ίδια ώρα – αγωγές εργαζομένων ύψους 15.000.000 ευρώ, που αφορούν στον δήμο της Ρόδου και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού. Με τους 37 εργαζόμενους αορίστου χρόνου των προσχολικών κέντρων να έχουν στη φαρέτρα τους δύο δικαστικές αποφάσεις (του Ειρηνοδικείου και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Ρόδου)και με τις ανάλογες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί απ’ όλα τα διοικητικά εφετεία της χώρας, αλλά ακόμη και από τον Άρειο Πάγο, να είναι θετικές προς αυτούς, ο δήμος της Ρόδου δεν είχε άλλη λύση παρά να υποχωρήσει. Κάπως έτσι, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αποφάσισαν χθες, να εισηγηθούν θετικά στην άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 152.000 ευρώ συνολικά προς τους εργαζόμενους, αποστέλλοντας τον «καυτό» φάκελο, προς λήψη τελικής απόφασης, στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Η οικονομική επιτροπή του δήμου της Ρόδου προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την αποδοχή του συμβιβασμού που καταθέτουν οι εργαζόμενοι και σύμφωνα με τον οποίο παραιτούνται της καταβολής των εξόδων, της πληρωμής του 1/4 των τόκων, αλλά και της λήψης του επιδόματος που διεκδικούν στα δώρα και στα επιδόματα αδείας. Οι οικονομικές απολαβές που διεκδικούν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου προκύπτουν από τη μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ από τα προσχολικά κέντρα του δήμου της Ρόδου. Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά δέχονα τους καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 152.000 ευρώ, έναντι των 176.000 ευρώ, που τους οφείλονται.
«Η βόμβα»των 15 εκ. ευρώ Οι χρηματικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, ενώ για το νησί της Ρόδου εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ύψους 15 εκ. ευρώ, οι οποίες αφορούν στη μη καταβολή του επιδόματος σε μόνιμους υπαλλήλους. Πρόκειται για μόνιμους υπάλληλους που, είτε απασχολούνται στον δήμο της Ρόδου, είτε στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτού. Στην έκδοση πάντως, αντίστοιχων αποφάσεων από τον Άρειο Πάγο, που αφορούν σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου και όχι μόνιμους, η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως «η χρηματική παροχή αποτελεί μισθό και επομένως πρέπει να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)». proodos.net

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/12/12 18:16

    Κάποτε έλεγαν οι υπεύθυνοι ότι δεν τα δικαιούμεθα
    Τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/12 19:40

    Έτσι είναι, πρώτα τους γλέιφουν για να τους προσλαβουν, και μετα τους σερνουν και στα δικαστηρια, καλα να παθουν και αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *