ροή ειδήσεων

Χειροπέδες σε Ουκρανό που ετοιμαζόταν να πουλήσει πάνω από 2 εκατ. emails

Στη σύλληψη ενός 47χρονου Ουκρανού, ο οποίος κατείχε και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - emails) σε ψηφιακά αρχεία...


προχώρησε χθες η αστυνομία σε προάστιο της Αττικής.

Όπως προέκυψε, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, όπως όφειλε.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *