ροή ειδήσεων

Το πάρτι των συνταξιούχων... φαντομάδων - Πάνω από 60.000 λυμαίνονταν το ΙΚΑ!!!

H επιχείρηση "Αριάδνη" εν εξελίξει
Νέες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων έρχονται στο φως μέρα με την ημέρα στο πλαίσιο της απογραφής που διενεργούν τα ασφαλιστικά ταμεία και ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα....

Από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δεν αποκλείεται οι παράνομοι δικαιούχοι να ξεπεράσουν και τις 60.000.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό του ΙΚΑ, όπου η ζημιά ετησίως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος 11.100 δικαιούχοι λάμβαναν παράνομα συντάξεις που κόστιζαν στο ταμείο 8 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους εντοπίστηκε και συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της θανούσης μητέρας του, ενώ εντοπίστηκαν δέκα περιπτώσεις για τις οποίες χορηγούνταν παράνομα συντάξεις χηρείας σε ασφαλισμένους που είχαν συνάψει γάμους.

Μόνο από 10 περιστατικά καταβολής συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου -και επομένως δεν έπρεπε να παίρνουν σύνταξη- η ζημιά για το ΙΚΑ είναι 150.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας είναι εντυπωσιακά, καθώς υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένη εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη χηρείας σχεδόν για 20 έτη.

Όλες οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και το ταμείο θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχουν παράνομα εισπράξει χήροι και χήρες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τη Real News, έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και σύνταξης μηνυτηρίων αναφορών.

Στο μεταξύ, περίπου 60.000 δικαιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν, ενώ η προθεσμία εκπνέει τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης του Οργανισμού Παναγιώτα Περπερίδου.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι στον Οργανισμό είναι 347.470, και αυτοί που έχουν απογραφεί είναι 280.190.

Τις 11.000 αγγίζουν οι "άφαντοι" δικαιούχοι στον ΟΓΑ, όπως αναφέρει ο διοικητής του Οργανισμού Παναγιώτης Πέτρουλας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι με την έλευση του νέου έτους θα διακοπούν οι συντάξεις τους όλων όσων δεν απογραφούν και θα κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Στο φως έχουν ήδη έρθει 45.991 περιπτώσεις που συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε μη δικαιούχους.

Οι υποθέσεις αυτές πρόκειται να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και τα Ταμεία θα διεκδικήσουν τα ποσά που παρανόμως έχουν εισπράξει μη δικαιούχοι.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί απογραφή όλων των συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται για τελευταία φορά, καθώς με το νέο πρόγραμμα "Αριάδνη" θα εντοπίζονται αμέσως φαινόμενα καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους "μαϊμού".
planet-greece

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *