επικαιρότητα

Αυξήσεις έως και 60% στα ασφάλιστρα

Αυξημένα από 40 έως και 60% θα είναι από το νέο έτος τα ασφάλιστρα των ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης και υγείας. Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν... στα νέα συμβόλαια από την αρχή του 2013.

Η εκρηκτική άνοδος του κόστους των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση στην ιδιωτική ασφάλιση, σε μια περίοδο που οι παροχές του κράτους μειώνονται διαρκώς.

Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εταιρειών. Οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και σε εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά και οδηγούν σε ριζική αλλαγή των ασφαλιστικών προϊόντων που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα μας.

Οι αυξήσεις οφείλονται στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αλλά και σε κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη διάκριση των δυο φυλών, καθώς οι γυναίκες πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα επειδή ζουν περισσότερο από τους άντρες. Τρίτος παράγοντας είναι το επιτόκιο με βάση το οποίο υπολογίζεται η εγγυημένη σύνταξη, για την οποία δεσμεύεται η εταιρεία έναντι των ασφαλισμένων της. Η κακή πορεία των αγορών, που έχει συμπιέσει τις αποδόσεις των επενδύσεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, υποχρεώνει το σύνολο των εταιρειών να προχωρήσουν παράλληλα και στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων βάσει των οποίων υπολογίζεται η σύνταξη.
skai.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά